Sveriges mysigaste julmarknader 2019

Paulina
Reseguiden, besökt 24 länder

Foto: Liseberg
Foto: Bengt Weilert, Jamtli.com
Foto: Marie Andersson, Skansen
Hitta den rätta julstämningen på en julmarknad. Det finns många riktigt mysiga julmarknader runt om i Sverige. Kanske blir din favorit en som du inte visste fanns. Läs om några av våra favoriter runt om i Sverige.
Publicerad 8 oktober 2019

I november och december är det kallt och ruggigt, men mysigt eftersom julen snart är här. Det ska köpas klappar, bakas och pyntas - allt i julens anda. För att hitta den rätta julstämningen har vi plockat fram några bra julmarknader som finns här i Sverige.

Jul på Liseberg, Göteborg

Under julen förvandlas Liseberg till en glittrande julsaga. Åk karuseller, skridskor, hälsa på den vita kaninen Julius i Kaninlandet och strosa runt bland alla stånd på den traditionella julmarknaden. Har du inte fått den riktiga julstämningen än så får du definitivt den här. För att göra besöket extra mysigt, ta julpaddan till Liseberg. Julmusik, glögg och julstämning ingår! Strosa omkring i Medeltidsbyn, Vinterlandet og Lisebergs Designmarknad eller besök tomtefars verkstad och lämna din önskelista.
Datum: Jul på Liseberg 2018 är öppet 15-17, 22-24 och 28-30 november samt 1, 4-8, 10-23 och 26-30 december.
Hitta hotell i Göteborg

Julmarknad på Jamtli, Östersund

Jamtli julmarknad i Östersund är en av Europa mysigaste. Här, bland de gamla fina husen finns hemproducerade varor, mörkret, elden och snön. Känslan är magisk och påminner mycket om en gammaldags marknadsplats. Barnen kan träffa tomten, åka hundspann och åka häst och släde. Njut av glögg och en riktigt trevlig stämning. Marknaden besöks av över 22 000 besökare varje år.
Datum: 6/12 kl. 14–20, 7/12 kl. 11–18 och 8/12 kl 11–17.
Hitta hotell i Östersund

Julmarknad på Skansen, Stockholm

Den traditionella julmarknaden på Skansen i Stockholm än en mysig tillställning för hela familjen. Här fylls bodarna med mat, godsaker och julpynt. I alla husen finns brasor och granarna pyntas och kläs och överallt lyser massor av juleljus. På Skansen kan du också njuta av Luciafirande, julpyssel, julfirande från förr och julorkestrar.
Datum: Helger i perioden 30 november - 22 december, mellan klockan 10 och 16.
Hitta hotell i Stockholm

Gotlandsjul i Visby

Visby satsar hårt på julen och från slutet av november ändra fram till jul pågår det mängder med julevenemang. Julmarknader, julkonserter, julbord och en levande julkalender. Varje dag öppnas en ny lucka någonstans i Visby med musik, dans, eld, en dikt eller en berättelse. Den största julmarknaden, Gotlandsjul, pågår på Wisby Strand 24-25 november.
Datum: 23-25 november
Hitta hotell i Visby

Och så gör vi en liten utstickare och tipsar om att den riktiga tomten som bor i Finland.

Hälsa på tomten i Finland

Alla vet att tomten kommer från Finland, därför firar du julen bäst här. I Rovaniemi vid polcirkeln kan du besöka Tomteland och hälsa på den riktiga tomten. Tomtelandet är öppet året om, men det är högtryck i december. Den 23 december är ett datum att lägga på minnet, då kan du vinka av tomten när han ska börja sin resa för att dela ut julklappar till barnen. Hit kommer det mer än en miljon besökare om året. Läs om att träffa jultomten på VisitFinland.se
Datum: Öppet året om.

Hitta hotell i Rovaniemi
Hitta billiga flyg till Rovaniemi

Här kommer tips på andra mysiga julmarknader i vårt avlånga land:Erbjudanden jul & nyår