Publicerad 14 juli 2008

Grebbestad Carneval
11-12 juli

Lilla Grebbestad förvandlas till ett bubblande Rio de Janeiro. Karnevalsyra och allsköns festligheter pågår och du kan själv delta i karnevalståget med ditt eget ekipage. Släpp loss kreativiteten och skapa något utöver det vanliga! Är du inte sugen på att snickra? Njut av kall öl och underhållning istället.
Läs mer: Grebbestad.se

Taubespelen på Ängön
12-13 juli

Besök Taubespelen, den årliga hyllningen till en av Bohusläns största ikoner – Evert Taube. I år finns artister som Sven-Bertil Taube, Peter Harryson, Lisa Nilsson och Wenche Myhre på plats. Älskar du visor och allsång i genuin miljö är detta något för dig. Festligheterna håller till på Ängön och där du lätt kan göra en avstickare till Handelsman Flink på Flatön eller kika efter Maj på Malö, helt i enlighet med visorna.
Läs mer: Taubespelen

Tjörn runt
16 augusti

Den andra helgen i augusti vimlar det av segel runt Stenungsund och Tjörn vid en av årets stora seglarhändelser – Tjörn runt. Vill du följa tävlingen är det lämpligt att placera sig någonstans där båtarna passerar nära land. Ett hett tips är Kyrkesund, men räkna med att du inte kommer att vara ensam! På kvällen förvandlas Stenungsunds gästhamn till en stor fest.

För den yngre kappseglaren inleds helgen med Lilla Tjörn runt, öppen för optimistjolleseglare från nybörjare till elit.
Läs mer: Tjörn runt

Räkans dag i Strömstad
19 juli

En dag utöver det vanliga för alla skaldjursälskare. Det hela börjar redan klockan 8 på morgonen med räkfrukost och fortsätter sedan i samma stil hela dagen med olika aktivteter och uppvisningar. Höjdpunkten är SM i räkskalning, du kan själv delta om du har flinka fingrar. När kvällen övergår till natt dansas det loss till glada toner på Räkdansen. Full rulle i stan och mycket gästande båtar i hamnen.
Läs mer: Strömstad turist