Stanna i Sverige på höstlovet

Teresen
Reseguiden, besökt 8 länder

Foto: Thinkstock
Snart är höstlovet här och då väntar en lång vecka med lugna och mysiga mornar med familjen. En del väljer att åka utomlands, men många passar på att njuta av den svenska hösten istället. Här får du våra bästa tips på vad du och barnen kan göra på hemmaplan.
Publicerad 1 oktober 2015

Hösten är en fantastisk tid då löven är härligt orange, det är lagom kallt och det är underbart när solen kikar fram mellan regnskurarna. Under höstlovet stiger priserna på resor till solen, vilket gör att många familjer väljer att njuta av ledigheten hemma i Sverige istället. Och det finns mycket du och barnen kan hitta på här på hemmaplan, här tipsar vi om några av våra favoriter.

Boka in en hotellweekend

Att spendera en natt på hotell i en eller flera av våra svenska städer är lyx för hela familjen och det finns många härliga hotellpaket som kan passa dig. Ät en god middag tillsammans, sov gott och spendera sedan dagen som ni vill. Vissa hotell erbjuder särskilda spapaket där barn också är välkomna, så att alla kan njuta av en avkopplande stund. Gillar familjen att shoppa kan du boka in en shoppinghelg i en av våra storstäder. Du kan även spendera en dag på stan bland sevärdheter och många museum arrangerar ofta någon form av aktivitet under höstlovet.
- Se alla erbjudanden i Sverige

Njut av en underhållande helg

Är familjen av det kulturella slaget så kanske en nöjeshelg passar perfekt. Det finns många roliga, underhållande och spännande shower, musikaler eller teaterföreställningar att ta del av. Vissa passar bättre för de yngre familjemedlemmarna, andra för tonårsbarnen. En kul show på kvällen går utmärkt att kombinera med något annat trevligt dagen därpå, som shopping, en god lunch eller spännande sevärdheter.

De minsta barnens favoriter – lekland, äventyrsbad och djurparker

Det finns mycket att hitta för barn med extra mycket spring och lek i benen. Sverige har många roliga lekland att besöka, här får barnen chans att leka av sig riktigt ordentligt med andra barn i samma ålder. Gillar barnen vatten så kan du styra bilen mot ett äventyrsbad med vågor, bubblor, vattenrutschkanor och varma källor – funkar för hela familjen. När kylan kommer stänger ofta djurparkerna, men många öppnar upp tillfälligt under höstlovet. Här får barnen chans att komma nära djur de aldrig tidigare sett, många av djuren är dessutom piggare på hösten än på sommaren. Du kan även ta barnen till något av Sveriges aquarium och tropikarium, som har öppet året om.
- Se alla erbjudanden för barnfamiljer i Sverige


Erbjudanden i Sverige som passar barnfamiljen


Gå på höstmarknad

Är det fint väder med mycket sol är det trevligt att vara ute i friska luften. Varför inte gå på höstmarknad och strosa runt bland utställarna som säljer hantverk, mat och annat gott? Är det kallt kan den där pausen med varm choklad och en nygräddad våffla vara väldigt mysig. Det är många svenska städer som har en egen marknad, gör en turné och besök flera stycken, kombinera med någon eller några hotellnätter.
- Hitta och jämför pris på hotell i Sverige


Härliga höstlovserbjudanden i SverigePopulära och centrala hotell i StockholmPopulära och centrala hotell i GöteborgPopulära och centrala hotell i Malmö


Vill du spendera höstlovet i något av våra grannländer?
- Erbjudanden Norge
- Erbjudanden Danmark