Sommarens hetaste charternyheter 2019

Nina
Medlem sedan 2015, besökt 28 länder

Foto: Casa Cook
Glöm vinter och mörker - nu är det dags att planera sommarens resa. Vi har samlat de 5 bästa nyheterna hos de största arrangörerna inför sommaren 2019.
Publicerad 4 januari 2019

1. Ving vidareutvecklar två populära hotellkoncept

Efter framgången med det prisbelönta designkonceptet “Casa Cook” i Rhodos och Kos, lanseras det första familjevänliga Casa Cook-hotellet i Chania, Kreta. Casa Cook-konceptet riktar sig till “lyxbohemen”, där bland annat fin design, avslappnad lyx, god inhemsk mat och yoga finns på menyn. Åldersgränsen för detta hotell är normalt 16 år, men det familjevänliga hotellet i Chania ger barn och vuxna möjlighet att umgås med varandra eller bara var för sig. Barnen kan bland annat delta i matlagningskurser, målarverkstäder eller övernatta i tipitält. Casa Cook öppnar också ett nytt vuxenhotell i Ibiza i år.
Konceptet “Cook's Club” var helt nytt 2018 och har blivit så populärt att Thomas Cook-gruppen öppnar ytterligare 8 Cooks Club-hotell 2019. Ving har charterresor till tre av dem: Alanya, Kos och Mallorca. Detta hotellkoncept riktar sig till en yngre publik, med en lägre prisnivå än Casa Cook. Här kombineras bra läge med modern design, en urban atmosfär och ett starkt fokus på mat och dryck - bland annat en street food restaurang, ett stort urval av veganrätter och en härlig cocktailbar.
Sök alla hotell här

2. Montenegro

Förra året satsade Ving för fullt på Montenegro, och i år hänger TUI på. Med TUI går resan antingen till Budva eller Lustica Bay - en nyutvecklad semesterort med en marina och 5-stjärniga hotell. Montenegro, Kroatiens granne i söder, har fantastiska stränder, en rik historia och en färgstark kultur som lockar med god mat och låga priser. Resmålet passar både för barnfamiljer som vill njuta av sol och bad, och för par eller vänner som älskar upplevelser, aktiviteter och sevärdheter. Montenegro lockar också de lite yngre som söker ett bra resmål för fest, sol och bad. Dessutom är prisnivån lägre här än på de flesta Medelhavsresmål, vilket gör Montenegro extra attraktivt.
Se resor till Montenegro

3. Albanien blir ännu hetare

Efter att Apollo lyckats bra med sin satsning i Albanien hänger Ving på med resor till denna heta destination. Ving börjar med resor till vackra Saranda, medan Apollo fortsätter med stranddrömmen Durres, lugna Himara och trendiga Dhermi. Albanien är fortfarande relativt oupptäckt, så här har du möjlighet att utforska en spännande och något annorlunda destination. Saranda är en liten och mysig semesterort som är perfekt för snorkling, här kan du också njuta av fisk- och skaldjursrätter till mycket bra priser. Det albanska köket är starkt inspirerat av det italienska, så här finns mycket god mat på menyn. Kombinationen av fina stränder, spännande historia och låg prisnivå är några av anledningarna till att tidigare oupptäckta Albanien har blivit så populärt.
Se resor till Albania

4. Nytt hotellkoncept från Apollo

2019 kommer Apollo med ett nytt hotellkoncept för kvalitetsmedvetna livsnjutare - Apollo Mondo Boutique. Första hotellet, Isola Verde, öppnas i Grekland i maj. På Mondo Boutique står helheten, lika mycket som detaljerna, i fokus: estetik och design, komfort och funktion, träning och yoga. Det har lagts ner mycket jobb på att att skapa en äkta och genuin känsla - gästerna ska kunna se, känna, lukta och smaka var i världen de befinner sig. Byggnaderna är typiska för värdlandet, inredningen är från lokala designers och fotografierna på väggarna fungerar lika mycket som restips som konst. Man har även tagit fram en “signaturdoft” för hotellet som är baserad på landets natur, och i Grekland har resultatet blivit en uppfriskande blandning av jasmin, örter, lavendel och citrus.
Sök alla hotell här

5. Ny sommartrend: Vi reser långt

De flesta väljer att lägga sina långresor under vintermånaderna, men Apollo har som flera andra märkt att långresor blir mer och mer populära även på sommaren. Drömdestinationer som Mauritius, Bali, Maldiverna, Malaysia och Seychellerna är bland de destinationer som ökat, och till flera av dessa kan du resa mycket billigare på sommaren, eftersom det då är lågsäsong där (förutom Bali, som har högsäsong under sommarmånaderna). Med sommarlov och en lägre prisnivå blir det alltså både praktiskt och skonsamt får plånboken - en trend som har växt långsamt de senaste åren, men som vi tydligt kommer att se mer av under 2019, enligt Apollo.

Hitta din resa

Charterresor till sol och värme
Sök alla hotell


Erbjudanden – Sol & Bad

Om Albanien Europa

I decennier var Albanien stängt för omvärlden.
Det är först nu som vi kan se vad vi missade i alla år – mil efter mil med sandstränder.

Landet har samma härliga varma klimat som sina grannländer, det är oftast bara under vintermånaderna som temperaturen sjunker under 20 grader.

Den största staden är Tirana som ligger ungefär mitt i landet. Här finns en del sevärdheter men de flesta turister åker till ett helt annat område av landet: Albanska rivieran.

Den här tio mil långa sträckan beskrivs ofta som den mest orörda kusten i Medelhavet. Här finns mil efter mil med vackra sandstränder – och utan de jättelika hotellanläggningar som är så vanliga i andra länder.

Här bor du i stället på små hotell på campingplatser eller inackorderad i rum eller stugor hos privatpersoner.

Den största turistorten på Albanska rivieran är Saranda i södra änden. Andra små och stora orter att lära känna är Borsh, Palasa, Vuno, Llaman, Pilur och partybyn Dhermi.

När du åker omkring i Albanien så kommer du troligen att ha en handfull gråa bunkrar inom synhåll. Under den paranoide kommunistdiktatorn Enver Hoxha så byggdes det mer än 750 000 cementbunkrar för att skydda landet mot invasioner. I dag är det turister som invaderar landet och några av bunkrarna är till och med ombyggda till hotell.