Sommar på Franska Rivieran

Paulina
Medlem sedan 2006, besökt 24 länder

Foto: iStock
Foto: Paulina
Foto: Paulina
Foto: Paulina
Den Franska Rivieran älskas av många för den sköna atmosfären, stränderna, maten och inte minst städerna som ligger på rad längst med kusten. I sommar guidar vi dig till rätt resmål på den Franska Rivieran.
Publicerad 24 april 2019

Cannes

Mysig liten stad där det mest kända är dess filmfestival som äger rum i maj varje år. Här finns hotell som passar barnfamiljen, lyxhotell för den som vill bo flott och strandnära hotell. Croisetten som strandpromenaden kallas går genom Cannes med lyxhotell och exklusiva butiker på ena sidan och stranden med beachklubbar på den andra. Leta dig västerut från Cannes citykärna, där finns många lägenhetshotell med pooler och stranden rakt utanför, speciellt om ni åker en barnfamilj. Du tar dig till Cannes genom att flyga till Nice och sedan ta buss eller tåg, tar cirka en timme.
Paketresa Cannes

Saint-Tropez

Lyx, party, shopping och strandhäng. Saint-Tropez är precis så som många tror. Speciellt under högsäsong. Här passar det bäst för kompisgänget som vill ha lite fart och fläkt. Saint-Tropez ligger ute på en bred halvö, omringad av härliga stränder och en hamn där lyxyachterna trängs. Strax söder om Saint-Tropez ligger stranden Pampelonne som är 5 kilometer lång med finkornig vit sand. Utmed Pampelonne trängs strandklubbarna och diskoteken. De mest kända är Nikki Beach och Le Club 55'. Här trängs kändisarna på dagarna och på kvällarna intas nattklubbarna där den mest kända är Les Caves du Roy.
Flyger gör du till Nice och sedan vidare med tåg eller buss till Saint Tropez.
Flyg till Nice
Hotell i Saint Tropez

Nice

Rivierans “huvudstad” är Nice. Här varvar du stad med strandhäng. Nice ligger i en vik med en lång strand där vattnet är perfekt blått. Stranden består av stenar och det blir snabbt djupt, inte optimalt för barn med andra ord. Här passar det dig som vill sola några timmar och sedan shoppa, åka på utflykter eller gå promenader. Det finns gott om shopping och i gamla staden mängder med mysiga restauranger. Ett tips är att ta tåget mot Monaco, hoppa av i någon av alla de badvikar som ligger utmed vägen. Otroligt vackert och betydligt lugnare än inne i de större badorterna. Välj till exempel Êze Sur Mer eller Cap d'Ail. Ett besök i Monaco görs också enkelt med tåg och blir en perfekt dagsutflykt.
Paketresor Nice

Antibes

Mysiga Antibes är ett av rivierans populäraste resmål med stor båthamn för privata båtar, fin citykärna och granne med det lite livligare Juan-Les-Pins. Här passar det perfekt för barnfamiljer att semestra då staden har ett lugnt tempo och fina sandstränder.
Hotell i Antibes
Flyg till Nice

Juan-Les-Pins

Grannstaden till Antibes har ett större nöjesliv och högre tempo. Utmed strandromenaden trängs restauranger, butiker och en hel del turister, speciellt under högsäsong. Även här finns det många fina sandstränder med ett stor aktivitetsutbud.
Paketresor Juan-Les-Pins


Topplista på paketresor till Nice

Om Frankrike Europa

Frankrike är ett av världens mest populära länder att besöka då här finns något för alla smaker. Förutom världsmetropolen Paris finns också berömda vindistrikt, Rivieran, Alperna och mycket historia.

Frankrikes huvudstad Paris är den mest besökta staden i världen och det finns många anledningar till detta. Paris har blivit symbolen för romantik men faktum är att Paris grundades redan på romartiden. Några av de främsta muséerna finns här, som Louvren med världens mest berömda tavla Mona Lisa. Några välkända landmärken är också Eiffeltornet och Sacré-Cœur, den vita kyrkan i Montmartre där du har milsvid utsikt över staden. Utanför Paris finns dessutom slottet Versailles som grundades av Solkungen Ludvig XIV och där också Marie Antoinette bodde.

Utanför huvudstaden finns så mycket att se och uppleva att besöken kan delas upp i intressen. I norra och centrala Frankrike hittar vi många historiska platser som de gotiska katedralerna i Amiens och Chartres, och världsarvslistade klostret Mont-Saint-Michel i Normandie som blir en ö vid högvatten. Men även Europa högsta berg Mont Blanc ligger i franska Alperna som bjuder på fin skidåkning, och du kan både surfa på i Biarritz på Atlantkusten och uppleva lyxliv i solen på den franska Rivieran.