Sista minuten till sol och värme

Linae
Medlem sedan 2012, besökt 38 länder

Foto: Ving
Visst är det mysigt med mörka kvällar med levande ljus och glöggmys, men efter jul är vi många som bara längtar efter sommaren. För att du lättare ska hitta din resa till solen har vi här samlat de mest populära sista minuten-resorna.
Publicerad 6 januari 2015

När julen är över och mörkret fortfarande faller redan klockan 16 känns sol, bad och lata dagar på stranden väldigt avlägsna. Klicka fram en resa som passar dig, packa väskan och besök en av svenskfavoriterna Kanarieöarna eller Thailand, eller varför inte upptäcka spännande destinationer som vackra Kap Verde eller sköna Jamaica? Oavsett vilken plats du väljer så slipper du kylan och kan dricka en svalkande drink på en varm och solig strand. Det är absolut ett svårslaget sätt att inleda det nya året på. Vi har här letat fram några av de sista minuten-resorna som finns kvar. Alla priser är per person när två vuxna reser och bor tillsammans.

Mexiko

Vackra, underbara Mexiko. Här finns några av världens vackraste stränder, makalöst god mat, spännande kultur och historia, och dessutom är lokalbefolkningen mycket trevlig och hjälpsam. Festa och shoppa loss i Cancun, njut av underbara Playa del Carmen eller koppla av i lugna Tulum eller på ön Holbox.


Sista minuten till Mexiko


Thailand

Thailand har länge varit populärt bland oss svenskar. Återvänd till din gamla favorit eller upptäck nyare och spännande öar som till exempel Koh Lipe och Koh Kho Khao. Oavsett var du väljer att resa är du garanterad fina stränder, hjälpsam lokalbefolkning och mycket god mat.


Sista minuten till Thailand


Kap Verde

Upptäck vackra Kap Verde med alla sina vita sandstränder. Här skiner solen nästan året om, stränderna blir aldrig överfulla och maten smakar fantastiskt. Dessutom är det ett paradis för dig som gillar vattenaktiviteter som vindsurfing, vågsurfing eller kitesurfing.


Sista minuten till Kap Verde


Dominikanska Republiken

Njut av svajande palmer, långa ljusa stränder och medryckande dansmusik. Här möter du ständigt leende människor och medeltemperaturen i vattnet ligger på 26-28 grader året om. Här kan du även uppleva regnskog, vattenfall och odlingar av sockerrör.


Sista minuten till Dominikanska Republiken


Förenade arabemiraten

Här är platsen med ett mycket behagligt vinterklimat, vackra stränder och shopping i världsklass. Landet består av sju emirat där Dubai är det mest kända. I Dubai, och även i resterande emirat, finns det gott om storslagna byggnader, restauranger i världsklass och lyxhotell som får dig att tappa hakan. Lyckas du komma härifrån utan att shoppa hål i plånboken är du värd en medalj.


Sista-minuten till Förenade Arabemiraten


Kanarieöarna

Länge har Kanarieöarna varit svenskarnas favorit, och de fortsätter att locka unga och gamla som söker sol och avkoppling. Ögruppen består av sju större öar; Teneriffa, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera, Fuerteventura, El Hierro och sex mindre öar. De större öarna är alla väldigt unika och erbjuder allt från sandöknen till vulkanstränder och fantastisk vindsurfing. Vilken är din favorit?


Sista minuten till Kanarieöarna


Jamaica

Det är få länder som är så vackra och samtidigt avslappnade som Jamaica. Låt dig ryckas med av den underbara reggaemusiken, samtidigt som du smuttar på en god drink blickandes ut över ett turkosblått hav och kritvita stränder. Välj mellan platser som Montego Bay, Negril och Ocho Rios. Oavsett vilken du väljer lär du inte bli besviken.


Sista minuten till Jamaica

Om Mexiko

Det finns få länder som har så fantastiska stränder, mat, sevärdheter och klimat som Mexiko. Här kan du slappa i karibisk sand, vandra i regnskog eller se några av världens vackraste ruinstäder.

Det ser inte så stort ut på kartan men det är fyra gånger större än Sverige till ytan.

Här finns ett av världens härligaste klimat, en extremt omväxlande natur där du hittar både öken, djungel, bergskedjor och karibiska stränder.

Ett av de bästa områdena för turister är Yucatánhalvön. Här finns palmer, sandstränder, härliga blåa dykvatten och mayaruiner.
De bästa badorterna Playa del Carmen, Cancún, Akumal och Tulum, ligger längs Riviera Maya på halvöns östra kust. Här ligger också öarna Cozumel och Isla Mujeres.

På landets västkust finns både den populära Baja-halvön och den världsberömda staden Acapulco.

Om du gillar galna festivaler så ska du åka hit till Mexiko i månadsskiftet oktober-november. Då hålls den flera dagar långa ”De dödas dag”, på spanska ”Dia de muertos”, där man hedrar sina döda släktingar. Man håller fester på kyrkogårdar, offrar mat och prylar på särskilda altare i hemmen eller på kontoret och det arrangeras karnevaler med mängder av skelett och dödsskallar.

Karta över Mexiko

Maya ruiner vid havet
1 / 21
Stranden i Playa del Carmen
3 / 21
Ensam på stranden
5 / 21
Sunset i Acapulco
8 / 21
Kukulkans pyramid
12 / 21
Våran lunchrestaurang!
13 / 21
Liten hydda i Tulum
14 / 21
Holbox strand från balkongen.
15 / 21
Iguano vid Ruinerna i Tulum
18 / 21
Kyrkan uppe på kullen
19 / 21
Cenote Xkekén
20 / 21
Chill out på stranden
21 / 21