Sista chansen till strandhäng innan jul

Nina
Medlem sedan 2015, besökt 28 länder

Foto: iStock
Julen närmar sig med stormsteg och det gör också minusgraderna. För dig som vill komma iväg en stund från alla måsten i december och landa hemma igen med solenergi lagom till julafton är detta sista chansen till sol och strandliv. Här får du en massa resor till värmen innan jul.
Publicerad 27 november 2018

Kom hem lagom till Kalle Anka! Vi har samlat de billigaste resorna till de bästa resmålen i december. Njut av god mat, spännande kultur och härliga soldränkta stränder. Resorna har förvalda datum så att du hinner hem igen till jul.

Jämför alla resor på Reseguiden:

Charterresor i december
Hitta en billig sista minuten-resa
Resor med all inclusive


Resor till Förenade Arabemiraten innan julResor till Kanarieöarna innan jul

Jämför alla resor


Resor till Kap Verde innan julResor till Thailand innan jul

Jämför alla resor


Resor till Mexiko innan julErbjudanden - Sol & bad

Om Gran Canaria Kanarieöarna, Europa

Barnvänligt
Nattliv
Natur
Sandstrand
Shopping
Sol & bad

Här kan du inte kolla ut genom fönstret och gissa vilken årstid det är – det är alltid soligt och varmt. Det är inte så konstigt att Gran Canaria är svenskarnas favorit.

De flesta badorterna ligger på de södra kusterna. Här finns Playa de Amadores, Maspalomas, Playa del Ingles, San Agustin, Bahia Feliz och nya Costa Meloneras. De övriga delarna av ön är rätt bergiga, med undantag för huvudstaden Las Palmas, som har en lång härlig sandstrand.

Det finns massor av aktiviteter för den som inte vill ligga på sandstranden. Det finns vandringsleder och bra dykning, men även vattenland, nöjesparker och djurparker.

Högt upp i bergen på nordvästra delen av ön finns de märkliga Valeron-grottorna. Här finns det mer än 350 stora och små gropar och grottor som grävts ut under tusentals år. Alla experter trodde att den här otillgängliga platsen användes som hemligt gömställe av prästinnor. Det var först på 1900-talet som en arkeolog konstaterade att Valeron-grottorna egentligen var gömställen för spannmål.

6tim
Flygtid från Stockholm
Utsikt från vår pool
1 / 26
Den vilda västkusten
3 / 26
Blomsterprunkande Puerto Mogan
4 / 26
Solen som vi kom för går ju ner
6 / 26
Semester vid poolen med direkt havsutsikt
9 / 26
La Vegueta med vy mot modernare delar
12 / 26
Teror, balkongernas stad
13 / 26
Stranden i Puerto Mogan.
16 / 26
Blommande portal i Mogán
17 / 26
Utsikt från berget mot Puerto Mogan
19 / 26
Söta Mogan.......
26 / 26