Publicerad 4 februari 2020

I Japan börjar årets körsbärsblomningar i den andra veckan i februari i Okinawa och avslutas den första veckan i maj i Sapporo. Körsbärsblomman, eller “Sakura” är inte bara Japans nationalblomma, den är själva symbolen för våren. Blomningen firas med picknick “Hanami” under träden och många tar ledigt för att hinna njuta av färgprakten. Det bästa av allt är att du inte behöver resa ända till Japan för att ta del av körsbärsblomningen. Här tipsar om några städer på närmare håll, som bjuder på minst lika vackra körsbärsträd!

Stockholm, Sverige

I vår vackra huvudstad firas, lördag den 18 april, den stora “Körsbärsblomman-dagen”. Det bästa stället att uppleva den är i Kungsträdgården, men runt staden finns över 10 000 körsbärsträd, så möjligheterna att se de vackra träd är många.

Hitta hotell i Stockholm

London, England

I vår favoritstad brukar blomningen börja i slutet av mars och säsongen sträcker sig till den första veckan i maj, så det är gott om tid. Och det är aldrig fel med en resa till London! Den kanske bästa platsen att se blomningen på är i Kew Gardens, som har många olika sorter av körsbärsträd som blommar på lite olika tider under säsongen.

Hitta din resa till London

Paris, Frankrike

Paris är kanske inte den första staden man tänker på när det gäller körsbärsblomning, men faktum är att Paris är en av de bästa städerna i världen att se körbärsträden blomma. Res till Paris mellan slutet av mars och början på april och njut av blomningen. Världens mest romantiska stad blir ännu mer romantisk när staden får ett rosablommigt skimmer över sig. Och bäst av allt är att du kan kombinera blommorna med några av stadens mest kända sevärdheter, då du hittar träden nära Notre Dame, Louvren, Parc du Champ de Mars och till och med på Disneyland Paris.

Hitta din resa till Paris

Edinburgh, Skottland

En kort flygning bort och du är i Skottland huvudstad Edinburgh. En av Europa vackraste städer, särskilt på våren när körsbärsträden blommar, och förhoppningsvis har du turen att slippa regn. De vackra blommorna kombinerar du med att strosa längs den kullerstensbelagda gatan Royal Mile som är kantad av smala gränder med pubar, kaféer och butiker.

Hitta din resa till Edingburg

Bonn, Tyskland

Vi har sparat det bästa till sist. Längs “Heerstrasse” i Bonn hittar du kanske den vackraste och mest kända japanska körsbärsträdgården i Europa. Som gjort för en romantisk promenad - och gillar du klassisk musik får du inte missa Beethovens hus, som ligger alldeles intill. Flyg till Köln och ta sedan tåget i 30 min så är du i Bonn.

Hitta flyg till Köln
Hitta hotell i Bonn