Så reser du billigare i julhelgen

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Thinkstock
Det är många som vill sjunga julsånger under en palm istället för under snötyngda tak här hemma. Tyvärr kostar det en hel del pengar att resa iväg, priserna är på grund av den stora efterfrågan höga. Men är du smart och flexibel, så kan det bli billigare.
Publicerad 16 oktober 2015

Res inte som alla andra

För att resa billigt får du tänka annorlunda och resa när andra inte reser, resa dit andra inte reser eller resa från en ort andra inte reser från. Det är en viktig del av “hemligheten” att resa billigare. Det finns alltid dagar som inte är så attraktiva att resa på, det gäller att hitta dessa dagar. Inte särskilt svårt egentligen och till din hjälp har du jämförelsetjänster för charterresor som ger dig den överblick du behöver.

Hoppa över firandet och spara pengar

Vill du kan du offra något i fråga om jul- eller nyårsfirande. Priset blir alltså att du kanske missar just firandet på resmålet eller hemma, vinsten blir att du sparar mycket pengar och faktiskt kanske kan få råd att njuta av en semester på varmare breddgrader. Att resa på jul- eller nyårsafton ger ofta mycket lägre priser och du kan spara flera tusenlappar.

Rejält mycket billigare – res innan jul

Vill du spara mycket pengar, så fira jul och nyår hemma. Res istället strax innan jul, så gör du ofta ett riktigt kap. Och då är det inte 21 december vi pratar om för det är den mest attraktiva avresedagen. Åk istället någon, eller några veckor innan. Här kan du också fynda med sista minuten några veckor innan avresa om du har tur.
- Avresor vecka 49
- Avresor vecka 50

Fira julen sent – res i januari

Så fort du kommer in i januari sjunker priserna, och hela familjen kan åka till värmen utan att det kostar en förmögenhet. Skjut på julen och fira den utomlands.
- Avresor vecka 1
- Avresor vecka 2

Sätt ihop ditt eget paket

Ibland kan det vara billigare att sätta ihop sitt eget semesterpaket genom att boka flyg och hotell för sig. I Reseguidens jämförelsetjänst hittar du prisvärda flygbiljetter, rekommenderade hotell, weekendpaket och färdiga paketresor.


Charterresor innan jul och nyårCharterresor efter jul och nyår