Publicerad 27 november 2014

Maldiverna består av en mängd små tropiska öar som har allt du kan önska dig, och lite till. Varje hotell har i stort sett sin egen ö, du kan förvänta dig personlig service utöver det vanliga. Dagarna består av välgörande spabehandlingar, lyx och upplevelser du bara kan finna på en tropisk ö i Stilla havet. Lägg dig tillrätta i en hängmatta mellan palmerna och njut av livet och omgivningarna. Eller ta fram snorkelutrustningen för en simtur i havets egna färgsprakande akvariium, en upplevelse du aldrig kommer glömma.

Bo i vattenbrynet

De flesta lyxhotellen erbjuder vackra bungalows byggda på pålar i den turkosgröna lagunen. Starta dagen med ljudet av vågskvalp och frukost på din privata terrass ute i lagunen, följt av ett underbart morgondopp i det badkarsljumna vattnet. Avsluta dagen med en magisk solnedgång över den tropiska ön. Önskar du att vakna vid strandkanten väljer du en av de välutrustade bungalowerna under palmerna på stranden. De har oftast en egen privat jacuzzi eller pool på terrassen.

Havets delikatesser

Det serveras både internationella och lokala specialiteter på hotellen. Med havets delikatesser precis utanför fönstret, kan du förvänta dig ett stort urval av välsmakande fisk- och skaldjursrätter.

Kuredu Island Resort

På Kuredu Island Resort bor du i vackra bungalows ute på pålar i det turkosa vattnet, eller direkt på stranden. Måltiderna serveras på flera restauranger på hotellområdet. Hotellet har en vacker pool i strandkanten, träningscenter, tennisbanor, bordtennisbord och en korthålsbana för dig som gillar golf. Du kan välja mellan många vattenaktiviteter som till exempel bananbåt, vattenskidor, wakeboard och kite surfing. Maldivernas största dykcenter ligger på Kuredu Island, och vill du uppleva Maldivernas undervattensliv är ett besök hit ett måste. Men mest av allt är ön omgiven av långa kritvita stränder och turkost vatten som inbjuder till lata dagar i solen. Trots att det bara tar cirka 45 minuter att gå runt ön är det en av de större öarna i öparadiset. Flygtiden från den internationella flygplatsen är ungefär en timme med sjöflyg. Hit kan du resa med Ving och TUI.

The Sun Siyam Iru Fushi

Ett exklusivt boende i hjärtat av Noonu-atollen, omgivet av en turkosgrön lagun. De lyxiga och eleganta villorna vid stranden är placerade så att du kan njuta av ditt privatliv, utan att andra gäster behöver ta del av detta. Väljer du att bo i en av Water-villorna, kan du genom en glasruta i golvet se de färgglada fiskarna simma under din villa. I hotellets många restauranger serveras det välsmakande måltider. Hotellet har förutom en tennisbana även en golfsimulator, en karaokemaskin och en badmintonbana. Vill du ta det lugnt så går det utmärkt att bara läsa en bok vid poolkanten. Vill du skämma bort dig lite extra kan spaavdelningen erbjuda massor av välgörande behandlingar, allt för att du ska må så bra som du förtjänar. Från den internationella flygplatsen på Male tar det cirka 45 minuter med sjöflyg till ön. Hit reser du med TUI, eller så kan du beställa flyg och övernattning på egen hand.

Veligandu Island Resort

Omgivet av en vacker turkösgrön lagun, är öparadiset Veligandu den ultimata platsen för lyx och avkoppling. Ön är endast 150 meter bred och 600 meter lång, och den palmtäckta ön är omgiven av kritvita sandstränder. Här är det vattensporter och lata dagar på stranden som står i centrum, och korallrevet ligger endast några meter från strandkanten. Ta en paus från strandlivet och bli bortskämd i hotellets vackra spa, Duniye Spa, som garanterar dig en känsla av lugn, glädje, frid och lycka. Är du sugen på att röra på dig kan du spela tennis, biljard, volleyboll, spela fotboll eller ta en runda på gymmet. Att avnjuta en god och uppfriskande drink vid poolen kanske är aktivitet nog i paradiset? På Veligandu Island Resort kan du bo i stora lyxiga Water Villas eller i vackra strandvillor under palmerna. Paradisön ligger cirka 20 minuters flygresa med sjöflyg från Male International Airport.

NIYAMA Maldives Per AQUUM Resort

Elegant, sofistikerat och lyxigt är ord som stämmer bra överens med den här hotellön i Dhaalu-Atollen. Ett lyxresort med ett spa som är öppet dygnet runt och världens första nattklubb under vatten. I detta tropiska paradis kan du njuta av din egen privata sandstrand och bli uppassad av en butler som uppfyller alla dina önskningar. På Lime Spa kan du få avkopplande kroppsmassager och låta kroppen bada i lyx. På gymmet kan du träna när det passar dig och det erbjuds vattenaktiviteter i världsklass. Här kan du bo i en Water Villa eller en strandbungalow med egen privat pool och all den lyx du någonsin drömt om. Från den internationella flygplatsen till hotellet tar det cirka 40 minuter med sjöflyg.

Så tar du dig till Maldiverna

Med giltigt pass och returbiljett får du, vid ankomst till den internationella flygplatsen, turistvisum i en månad. Male International Airport befinner sig på den lilla ön Hulhule Island. Härifrån tar du dig vidare till din hotellö via båt eller sjöflyg efter avtal med hotellet. Det är inte tillåtet att resa omkring i landet på egen hand. Det finns flera flygbolag som flyger till Maldiverna och även svenska charterarrangörer som Ving, Apollo och TUI. Det finns inget direktflyg till Maldiverna, så du får räkna med minst en mellanlandning och cirka 12-18 timmars restid. Du kan tryggt besöka Maldiverna året runt. Temperaturerna och nederbördsmängden varierar inte så mycket under året, men i perioden från maj till oktober brukar det regna och blåsa lite mer än under resterande månader.

Här på Reseguiden kan du hitta din resa till Maldiverna:
Charter- och paketresor till Maldiverna
Reguljärflyg till Maldiverna
Hotell på Maldiverna