Reafynda i weekendstäderna

Paulina
Medlem sedan 2006, besökt 24 länder

Foto: Shutterstock
Foto: Paulina
Foto: Stefan Gudmunsson
Foto: Paulina
Att shoppa utomlands, i en mysig storstad, är ofta roligare än att shoppa hemma. Ett tips är att passa på när det är rea i de stora shoppingstäderna. Det går då att göra riktiga fynd och kap, och ett tips är att åka med mycket plats kvar i resväskan!
Publicerad 22 oktober 2015

Här är några utvalda städer som vi kan rekommendera dig att shoppa i. För att göra de bästa fynden ska du åka när det är rea. Vanligtvis är det rea i januari och mitt i sommaren. Spana in den stad du är mest sugen på!

Reashoppa i London

Hit ska du åka i januari eller mitt i sommaren, vanligtvis pågår den stora sommarrean från mitten av juni och juli ut. London stora reor är alltid riktigt bra reor. Kolla in de stora varuhusen som Selfridges och Westfield och trängs på Oxford och Regent Street. Var beredd på att just trängas, det är mycket folk men har du tålamod finns chansen till riktiga fynd.

Sök flyg till London.
Sök hotell i London.

New York – Black Friday

Black Friday kallas dagen som infaller efter tacksägelsedagen i USA, vanligtvis en av de första fredagarna i slutet av november/början av december. Det är den här dagen som julhandeln startar men också årets största rea. Alla butiker har öppet från tidig morgon, vissa till och med från midnatt, och stänger sent på kvällen. Räkna med shoppingkaos, och att du får trängas. Men här finns chansen att göra rejäla fynd. Rean fortsätter sedan under hela december.

Sök flyg till New York.
HItta hotell i New York.

Shoppa på rea i Berlin

Berlin har verkligen blivit en riktigt het och trendig shoppingstad med varuhus, kedjor och vintagebutiker. Vinterrean börjar vanligtvis sista veckan i januari och den första i februari. Tidigare skulle alla butiker och affärer starta samtidigt, men nu är det valfritt. Ibland har vissa butiker/varuhus även rea strax före jul men det säkraste är att åka i januari då de största reorna pågår.

Sök flyg till Berlin.
Hitta hotell i Berlin.

Rea i Köpenhamn

Det är många svenskar som tar sig över bron och shoppar i den danska mode- och huvudstaden Köpenhamn. Danskarna är bra på mode och vill du ha det allra senaste är det här du ska shoppa. Köpenhamns sommarrea startar i mitten/slutet av juni. Även i Köpenhamn är det januarirea. Håll utkik på Strøget, spana in de mindre butikerna på tvärgatorna och ta en runda på de stora varuhusen Illum och Magasin.

HItta hotell i Köpenhamn.

J'adore Paris

Paris är känt som modestaden nummer ett. Här finns alla de stora märkena representerade, men staden är också känt för dess vintagebutiker. Det vill säga, det finns något för de flesta som gillar att shoppa. Januarirean i Paris pågår långt in i februari och brukar erbjuda 30-70 % på priset. Vinterrean brukar vara mellan 11 januari och 21 februari och sommarrean 24 juni till 23 juli ungefär.

Flyg billigt till Paris.
Hitta hotell i Paris.

Shoppingstaden Barcelona

Barcelona är en favorit hos många svenskar, inte bara för shoppingen, utan också för kombinationen strand, storstad och den härliga stämningen. I Barcelona börjar januarirean den 7 januari. Sommartid startar ofta de stora reorna runt 1 juli, och hela juli går det att fynda rejält. Spana speciellt in den stora spanska modekedjan Zara, som redan innan rean är billigare än här hemma i Sverige.

Här hittar du flyg till Barcelona.
Hitta hotell i Barcelona.

I Reseguidens jämförelstjänst hittar du fler resor:
- Weekenresor till Europa
- Paketresor till Europa


Flyg till reashoppingenPrisvärda hotell

Om Paris Frankrike, Europa

Storstad
Weekend
Arkitektur
Historia
Romantiskt

Paris är känt som både kärlekens och romantikens stad, och som en stor kulturmetropol. Här hittar du en mängd museer, mysiga och charmiga kvarter, romantiska restauranger och en rad världsberömda sevärdheter.

För dig som tycker om världsberömda och historiska sevärdheter är Paris rätt stad. Eiffeltornet syns från de flesta platser i staden, och ett besök till vackra Sacre Coeur och den gotiska katedralen Notre Dame rekommenderas varmt under din resa. Det världsberömda museet Louvren likaså, här finner du bland annat skönheter som Mona Lisa. Ett besök till kyrkogården Père-Lachaise låter sannolikt som ett märkligt tips men platsen är väldigt vacker och här ligger ikoner som Jim Morrison, Frédéric Chopin, Édith Piaf och Oscar Wilde begravda.

Paris är mer än historiska och kulturella sevärdheter. Om du tycker om att promenera omkring i mysiga och romantiska stadsdelar är Montmartre något för dig. Stadsdelen ligger vackert belägen på en kulle med fin utsikt över staden. Här spelades även delar av den populära filmen Amélie från Montmartre in. Caféet från filmen heter Café des Deux Moulins och finns att besöka här.

Paris har mycket att erbjuda med allt från konst och kultur till shopping och sport. Gör till exempel ett besök till Parc des Princes för att se det stjärnspäckade fotbollslaget Paris Saint-Germain spela på arenan.

1 / 29
Thinkstock
Jardin de Luxenbourg
6 / 29
Musslor på restaurang Marco Polo vid Nation
8 / 29
Palais Chaillot
10 / 29
Kypare utanför Café de Flore
11 / 29
Eiffeltornet från nära håll
12 / 29
Utsikten framför Sacre Coeur.....
14 / 29
Sacré - Coeur
15 / 29
Marknad i Paris33333333
16 / 29
Triumfbåge #3
19 / 29
Triumfbågen med Champs-Elyses
22 / 29
Metrostationen Montmartre Paris
23 / 29
Takåsarna i Paris
24 / 29
Triumfbågen i solnedgång
27 / 29
Det magnifika varuhuset
29 / 29