Oslagbara Courmayeur

Louisenilsson92
Reseguiden, besökt 20 länder

Foto: I stock
Längtar du efter skidsemestern? Italienska Courmayeur har något för alla. Här finns det backar för nybörjaren, offpist för extremåkaren och restauranger för livsnjutaren.
Publicerad 10 januari 2018

I Courmayeur bor det ca 3000 bofasta och byn finner du på 1224 m.ö.h. Här är Italienarna oerhört trevliga och tillmötesgående. Det är lätt att ta sig till skidsystemet då en lift utgår från byn och en längre ner i dalen (Dolonne). Du kan åka buss eller gå beroende på vart i byn du bor. Centrum är beläget kring en mysig gågata, som är bilfri. Mysiga gränder med restauranger, caféer, butiker och afterskiställen.

Skidområdet

I Courmayeur finns det gott om breda carvingbackar precis vid sidan om Monte Bianco (Frankrikes högsta berg). De flesta pisterna är röda, men det finns även en del blåa och svarta. Det finns också gott om offpistmöjligheter både med eller utan stighudar. Högst belägna liften tar dig 2755 m.ö.h. där är det endast offpist som gäller. Men om du tar dig upp med “Youla” en gammal men charmig gondol så hamnar du uppe på 2624 m.ö.h och där kan du följa pisten ned.

Skyway Monte Bianco

Den nya, omtalade liften i Courmayeur som tar dig upp till 3466 m.ö.h med hissnande utsikt. Liften snurrar runt sin egen axel vilket gör att du kan njuta till fulla av utsikten. Här kan du åka upp med guide om du är ute efter ett grymt offpiståk. Det funkar också bra att åka upp om du endast vill njuta av utsikten och äta mat i någon av restaurangerna. Något du inte får missa!

Mat och Afterski

Det finns gott om gourmetrestauranger i Courmayeur, både i pisten men också i byn.

Restauranger i pisten:

- Christiania, Fantastisk restaurang som ägs av Italienaren Carlos och hans son Fransesco. Här kan du äta god pasta eller deras himmelska pizza i solen. Missa absolut inte Espresson eller en cappuccino efter maten. Kan vara den bästa i hela dalen! Restaurangen finner du på Plan Checroit.

- Chiecco, Grym mat vad du än väljer. Restaurangen ligger nästan nere vid Plan Checroit nära knappliften till vänster på liftkartan.

- Maison Vielle, fantastisk restaurang med oslagbar utsikt finner du högre upp i skidsystemet.

Restauranger i byn:

- La Terrazza, Typisk Italiensk restaurang med otroligt god mat!

- Petit Bistrot, Ägaren Toni serverar god mat i mysigaste bistro i stan. Ät dagens pasta eller kött och crêpes till efterrätt.

- Pierre Alexis 1877, Michelin stjärna! Exklusivare restaurang

- Du tunnel, Är du endast ute efter pizza? Ät här!

Barer:

- Bar Roma, afterski med Italiensk afterski buffé
- Café des guides
- American bar, afterski eller en drink senare på kvällen. Du väljer!

Avkoppling och spa

I byn finns det spaavdelningar på vissa av hotellen. Men har du inte det på hotellet så rekommenderar vi varmt att besöka termalbadet i Pré Saint Didier. Ett makalöst spa med flertalet bastu, pooler, avkopplingsrum och utomhusbad. Detta är ett spa som du aldrig tidigare stött på och som är väl värt ett besök.

Hotell vi rekommenderar i olika standard

** Hotel Edelweiss - Enkelt men trevligt hotell i centrum
*** Hotel Crampon - Ligger i centrum, god service och shuttle till och från skidområdet.
*** Hotel Berthod - Centralt beläget
**** Hotel Pavillion - Gammal stil på hotellet men hög standard med utmärkt frukost och mat. Hög service och hotellet är nära beläget liften.

Så tar du dig till Courmayeur

Smidigaste sättet att ta sig till Courmayeur är att flyga till Geneve eller Turin och sedan hyra en bil eller boka in sig på hos någon av transferbolagen som kör mellan flygplatsen och skidorten.

Planera din resa på Reseguiden

Flyg till Italien
Hitta hotell i Courmayeur
Alla skidresor


Erbjudanden skidresor