Nu satsar Gran Canaria på spa

Ellinor
Reseguiden, besökt 19 länder

Bild: Åke E:son Lindman
Bild: Stephanie Swartz
Foto: bennybrown, medlem sedan 2006
Kanarieöarna har en säkrad plats i svenskens charterhjärta – men på senare år har öarna även seglat upp som riktiga paradis för spasugna. Här listar vi fem lyxiga spahotell på Gran Canaria.
Publicerad 10 februari 2010

Vill du kombinera sol och bad med spa? Då ska du sikta på Kanarieöarna på nästa semester. Bara på Gran Canaria finns ett flertal riktigt lyxiga spahotell och extra stora valmöjligheter finns på öns södra del kring Maspalomas. Här listar vi några riktigt lyxiga spapärlor för dig som vill relaxa på semestern.

1. Femstjärnig lyx i Maspalomas

Sheraton Salobre Golf & Resort Spa
Det femstjärniga lyxhotellet Sheraton Salobre är något av ett mecka för både golffantaster och spasugna. Den moderna golfbanan ligger i direkt anslutning till hotellet som också kan stoltsera med hela sju utomhuspooler, vilket är perfekt eftersom det är en bit till havet. Hotellets spa är fokuserat på aloe vera-behandlingar och massage och det finns en rad olika behandlingar att välja bland (även utan aloe vera). Hotellet finns med i Vings charterprogram.
Var: Meloneras/Maspalomas.

2. Spa-behandlingar utöver det vanliga

Cordial Mogán Playa
I Puerto de Mogán på sydvästra Gran Canaria hittar du det fyrstjärniga spahotellet Cordial Mogán Playa. Hotellet har en stor trädgård med konstgjorda stränder där man kan relaxa. Själva spaet är indelat i tre områden, den fuktiga, torra och utomhusdelen. Den som verkligen vill lyxa till det kan njuta av guldmassage eller att bokstavligen bada i champagne. Hit kan du även åka charter med Apollo, TUI och Ving.
Var: Puerto de Mogán.
Sök resor till Cordial Mogan Playa

3. Cool design möter spa

Seaside Hotel Palm Beach
Hotellet som ligger längst ner på öns sydspets, har fem stjärnor och är medlem i Design Hotels International. Rummen är inredda efter olika färgscheman – från naturliga färger i bruna nyanser till mer skrikiga grön-lila varianter. Det moderna spaet har en rad olika behandlingar att välja bland och du kan också relaxa i den japanska trädgården. Den som vill vara lite mer aktiv kan roa sig med yoga, tai chi eller varför inte tennis? Det är också nära till både badstranden och Maspalomas vidsträckta sanddyner. Hotellet finns med i TUIs charterprogram.
Var: Maspalomas.
Sök resor till Seaside Hotel Palm Beach

4. Spahotell med havsutsikt

Gloria Palace Royal Hotel & Spa
Detta fyrstjärniga spahotell hittar du vid Playa Amadores, nära Puerto Rico, med ustikt över stranden. Här kan du både relaxa i poolen och samtidigt njuta av utsikten, eller bege dig till stranden bara några hundra meter bort. I spaet kan du bland annat prova kroppspeeling med ingefära och salt eller regndroppsterapi. I närheten finns också systerhotellet Gloria Palace Amadores som har ett Thalasso-center, där man fokuserar på vattenbaserad terapi med bland annat jestrålar, som kan lindra ömma kropppar. Till Gloria Palace Royal kan du även resa med Ving.
Var: Playa Amadores/Puerto Rico.
Sök resor till Gloria Palace Royal Hotel & Spa

5. Spa med inspiration från naturen

Lopesan Costa Meloneras Resort & Spa
Det fyrstjärniga hotellets enorma spa-anläggning har hämtat inspiration från den vulkaniska naturen på Gran Canaria, vilket blir tydligt exempelvis i Lava Float Pool där du flyter i saltvatten belyst med vackert ljus. I spaet finns 80 olika behandlingar att välja bland och om du skulle tröttna kan du njuta av den stora trädgården. Den 76 000 kvadratmeter stora trädgården rymmer flera stora pooler och inte mindre än 2000 palmträd. Stranden ligger bara några hundra meter bort. Hit kan du även åka charter med Apollo, TUI och Ving.
Var: Meloneras/Maspalomas.
Sök resor till Lopesan Costa Meloneras Resort & Spa

Mer spa och hälsa på Reseguiden.se.

Nyfiken på Gran Canaria? Läs mer här.


Flyg till Las Palmas
Fler lyxiga hotell på Gran CanariaSugen på Gran Canaria? Hitta din charter