New York presenterar Black Friday

Paulina
Medlem sedan 2006, besökt 24 länder

Foto: iStock
Black Friday. Sista fredagen i november varje år inträffar shoppingdagen numero uno i New York. Butiker och shoppingcenter kör rabatter från midnatt eller tidig morgon, 50-70% rabatt är inte ovanligt. Här kommer tips på vad du inte får missa den här dagen.
Publicerad 28 oktober 2016

I år infaller Black Friday fredagen 25 november. Det kan låta dyrt att åka till New York för att shoppa en dag. Men det finns mycket annat att se och göra i New York den här tiden på året. Klä dig varmt, vintervindarna kan vara isande.

Julskyltning och pyntning
Black Friday sägs också vara starten på julen i New York. Julskyltningen är igång och julstämningen får du överallt på Manhattan. Stannar du lite längre så är onsdagen 30 november ett datum att komma ihåg. Då tänds den stora julgranen vid Rockefeller Center.

Macy's Thanksgiving Day Parade
24 november går den årliga paraden av stapeln. Den här paraden har en tradition sedan 1924. Cirka 3.5 miljoner människor trängs på gatorna varje år. På TV ses den av 50 miljoner människor. Paraden börjar 09 på morgonen och pågår till 12, så det gäller att vara morgonpigg och klä sig varmt.
Läs mer om Macy´s parad.

Woodbury
Ge dig av utanför Manhattan på Black Friday. Ute på den stora outleten Woodbury som ligger cirka en timmes bilfärd utanför Manhattan är det rejäla rabatter på de redan rabatterade priserna. Men precis som på andra ställen är det väldigt mycket folk även här. Så åk i god tid med hyrbil eller buss.
Läs mer om Woodbury Premium Outlets.

Macys
Det stora och kända varuhuset Macy´s kör varje år rejäl rea på Black Friday. Här inne finns allt du kan tänka dig, från heminredning till skor, skönhet, kläder och leksaker. Kika på översikten av varuhuset och välj vilka våningar du vill till. Det är stort och rulltrapporna trånga. Macys finns på Herald Square mitt på Manhattan men också i Newport Center på andra sidan Hudson River i New Jersey. Och New Jersey betyder ingen skatt på priserna!

American Eagle
Ett tips, där hade de 40% på allt i fjol. Klädbutik för kille och tjej, spana in deras t-shirts och jeans. Här går det att göra fynd. Finns bland annat vid Union Square.

Abercrombie & Fitch
Abercrombie & Fitch flagship store på 5th avenue. Hit var det i fjol en kö som sträckte sig runt hela byggnaden. Anledningen? 40% på allt i hela butiken. Tips, testa butiken vid South Street Seaport som inte ligger mitt i smeten, eller var där i god tid innan öppning.

Union Square Market
Härlig julmarknad mitt på Manhattan. Rödvitrandiga tält som avlöser varandra är ett starkt kännetecken varje år på Union Square. Här hittar du allt från rykande varm choklad och handgjorda smycken till ljus, delikatesser och hattar.

Sök flyg till New York
Sök hotell i New York
Weekendpaket med flyg + hotell till New York
Erbjudanden till New York


Billiga flyg till New York

Billiga hotell New York

Erbjudanden - New York

Om New York New York State, Nordamerika

Konst
Kultur
Nattliv
Nöjesliv
Shopping
Storstad
Weekend

Om du undrar vad som finns att göra i New York är det lättare att svara på vad du som inte finns att göra. Det här är verkligen en stad där hela världen är samlad och i stort sett allt finns att roa sig med.

Med tydlig indelning av stadsdelar som exempelvis Chinatown, Harlem och Soho känner du historiens vingslag i New York, eller The Big Apple som det kallas i folkmun. Enklaste sättet att upptäcka staden är att utrusta sig med bra skor och en karta i mobilen. Känns promenad jobbigt finns buss, tunnelbana och de välkända gula taxibilarna att tillgå – eller varför inte ta en helikoptertur över staden?

Gatuindelningen på Manhattan är genial. Alla gator går från öst till väst. Alla avenyer går från norr till söder. Manhattan är indelad i tre delar: Uptown, Midtown och Downtown. Uptown är allt som är norr om början av Central Park. Downtown finner du söder om Union Square. Midtown ligger norr om Union Square upp till 59:e gatan. Lät det krångligt? När du är på plats förstår du hur det fungerar och du kommer med stor sannolikhet att älska det.

I denna världsmetropol finner du sevärdheter som Frihetsgudinnan, Time Square, Empire State Building, och Central Park för att bara en nämna en bråkdel av alla. Även om allt känns annorlunda så finns den där mitt i kaoset – känslan av trivsel. Har du en gång besökt New York är det svårt att inte längta tillbaka.

Empire State Building i solnedången
1 / 53
2 / 53
"Lilla huset" på taket ...
8 / 53
Top of the Rock
10 / 53
Looking out ...
11 / 53
Madison Squar Garden
13 / 53
Yankee Stadium
14 / 53
Mumsiga våfflor.
16 / 53
New York City Skyline
19 / 53
Damn Good Panncakes with Strawberries
20 / 53
Statue of LIberty
24 / 53
Julfint på Wall Street
26 / 53
Central Park Friendship by David Thornell
27 / 53
Empire State Buildning
30 / 53
Mamma Mia & TImes Square
35 / 53
Grand Central Terminal
36 / 53
Brandbil i New York
39 / 53
Flat Iron Building
42 / 53
Eden Garden, Union Square
43 / 53
"Seinfeld-restaurangen" (the Monks)
45 / 53
Högst upp på Empire State Building
48 / 53
Brooklyn Bridge
49 / 53