Medlemmarna tipsar om Bangkok

Maria
Medlem sedan 2007

Bild: Dreamstime
Foto: tiniwini, medlem sedan 2006
Foto: jempan, medlem sedan 2006
Många spenderar en dag eller två i den thailändska huvudstaden. Antingen på väg till badorten eller som sista stopp innan hemresan – eller både och.
Publicerad 19 januari 2009

Hur gör man denna vistelsen så smidig, effektiv och upplevelserik som möjligt? Vi har sammanställt några av medlemmarnas bästa tips i Bangkok:

Boende

Bankiren frågar: Har tänkt boka boende för två vuxna och två barn en natt i Bangkok innan vi åker hem till kalla Sverige. Vilket område är bäst? Har tänkt att det ska vara lätt att ta sig till och från flygplatsen och vi ska även shoppa en del.

Mariljcj svarar: Vill ni bo billigt men ändå riktigt bra med gångavstånd till MBK eller Skytrain vid hotellet så rekomenderar jag AsiaHotell, vi bor där varje år! Smidiga när du vill ha extrabäddar till barn, barnvänlig pool och dessutom ingår en kanon frukostbuffé, kan vara med tanke på hur flygplansmaten är många gånger.

Il_ Dottore svarar: Jag har bott flera ggr på Reno Hotel precis mittemot MBK. Kostar cirka 300 kronor per natt. Rummen är standard, inte det flashigaste. Jag gillar avståndet till MBK, vilket bara är över vägen upp på gångbron där BTS Station Nation Stadium ligger.

Pelle77 svarar: Ett centralt hotell som ligger på Silom Road, med promenadavstånd är Narai 3, fint och fräscht trots att det är lite äldre. Tror att det endast kostar ett par hundralappar. Nära till Sky Train.

Att göra

Jennie1 frågar: Ska spendera tre dagar i Bangkok, vad är mest sevärt och vad ska man absolut inte missa?

Pelle77 svarar: Har du aldrig varit i Bangkok ska du ta dig en tur ut på floden, helst en som inkluderar klongerna (småkanaler, thailand "Venedig). Kontrasten mellan att se guldpalats och fattiga hus på pålar är enorm. Samt lite exotiska djur som ödlor och liknande. I dessa turer brukar både Wat Arun och Wat Po ingå, och då har man täckt lite av turistattraktionerna i en och samma resa, utan att man flockas kring andra turister.

Sannabus svarar: På Khao San Road finns världens bästa bananpannkakor! Och supergoda grillspett kan man också köpa där! Billigt och bra! Här är det liv och rörelse på kvällarna..
Varuhuset MBK kan vara värt ett besök. Är man i Bangkok en helg finns en jättestor helgmarknad, Chatuchak. Den är definitivt värt ett besök även om man inte vill handla. Här finns allt!

Transport vidare i Thailand

Siam säger: Det finns ett antal flybolag som flyger mellan Bangkok-Phuket. Enligt mig så kan du flyga till Bangkok och sedan köpa en biljett på plats. Sist flög jag med AirAsia till Phuket, då var det många platser kvar både till och från Phuket. Dessutom kostar det bara halva priset om man jämför med tex Thai Airways. Lite mindre flygplan, men helt OK. Det är säkert minst 30 flyg som går till Phuket varje dag, av dessa så har Thai ca 15 som går dagligen till Phuket.

Zapalot säger: Vi har åkt sträckan Bangkok- Koh Chang flera gånger de senaste åren. Vi har valt egen taxi - suveränt, och egen mini-van är härligt! Vi hade gott om plats och fick se väldigt mycket av naturen. Chauffören var pratglad och visste mycket. Delad mini-van är också kul – träffade kul folk! En gång åkte vi lokalbuss! Tro det eller ej, det var bekvämt och jättekul!

Sierra säger: Thai Airways trafikerar Surat Thani från Bangkoks gamla flygplats Don Mueang. Exempelvis i februari 2009 kostar en enkelbiljett för 2 vuxna och 2 barn 2-11 år mellan 9210THB - 11570THB (1800-2300 SEK), beroende på vilken typ av biljett du köper.

Inspireras av 1110 medlemsbilder från Bangkok

Kolla in 272 medlemsbloggar från Bangkok

Kika på 41 olika resealbum från Bangkok

Hitta info bland 514 diskussioner om Bangkok

Flyg till Bangkok

Hitta ditt boende i Bangkok

Hitta din sista minuten till Thailand

Om Bangkok Thailand, Asien

Nattliv
Nöjesliv
Prisvärt
Shopping
Storstad

Bangkok kallas av thailändarna för ”änglarnas stad”, en kanske inte helt felaktig benämning av den myllrande miljonstaden som erbjuder allt mellan himmel och jord.

Bangkok är beläget fyra mil norr om Thailandviken och staden erbjuder allt från kultur och historia till shopping och fina restauranger. Oavsett storlek på ens plånbok, här finns något för alla! Du tar dig enkelt runt i staden genom Skytrain, tuk-tuk eller taxi. För den kulturintresserade finns över 400 tempel att besöka, ett av de populäraste är Wat Pho och här finns också den vilande Buddahn, helt gjord av guld. Ytterligare två stora sevärdheter är Smaragdpalatset Wat Phra Kaew och Grand Palace som bör stå överst på varje turists lista av sevärdheter.

För den som vill ägna några timmar åt shopping finns stort urval, Siam Center och MBK Center är populärt bland turister tack vare dess breda utbud och låga priser. Är du ute efter lyxvaror är snarare ett besök på The Emporium att föredra.

Bangkok har sitt eget Chinatown och här finns den ökända Nakhon Kasem, tjuvarnas marknad, som säljer alla typer av begagnat gods. Kvarteret har också mängder av restauranger och atmosfären bjuder på en upplevelse i sig. Tröttnar du på tempo och rundvandring kan du besöka Lumpini parken, den gröna oasen mitt i staden. Köp med god mat från någon av marknaderna och ha picknick i skuggan av träden.