Publicerad 26 november 2012

Magnus “Lengan” har varit en aktiv medlem på Reseguiden i flera år och är en flitig resenär med sport och musik som stort intresse. Magnus reseguide om Dominikanska Republiken utsågs av juryn till Månadens guide i mycket hård konkurrens av flera utmärkta bidrag. Här hittar du guiden:
Dominikanska Republiken - lata dagar eller full aktivitet

Juryns motivering

Magnus har beskrivit sitt resmål med passion och färg som fångar och inspirerar till drömmar och resande. Guiden innehåller också praktiska fakta och personliga tips som är värdefulla för resenärer med det karibiska landet i siktet. Det strålar värme och semester om guiden!

Hur känns det att håva hem utmärkelsen, Magnus?

Den till synes alltid glade Magnus blev ännu gladare när han nåddes av beskedet att hans bidrag blivit utsedd till Månadens guide och att ett resebidrag väntade.
– Fantastiskt! Kul att få ett pris för något man brinner för, att resa och att skriva om äventyren, säger Magnus.
– Roligt också att tre medlemmar från Guidebussen 2011 var med i finalen. Min kompis Jempan vann ju Bonuspriset, det är hon verkligen värd! Delad glädje, dubbel glädje, konstaterar Magnus.

Vad fick dig att välja just Dominikanska Republiken som destination?

– Jag gillar att kombinera sol och bad med evenemang och aktiviteter. På Dominikanska finns så otroligt mycket att hitta på, påpekar Magnus.
– På 14 dagar var jag på åtta utflykter. Man ska väl inte glömma bort att vila lite på semestern, men det är ju kul med upplevelser! Sedan är det ett väldigt vackert land, kuperat och massvis med palmer och paradisstränder, tillägger Magnus.

Vad tror du att du kommer att använda resebidraget till?

– Det kommer hjälpa mig på traven med flygresor till Liverpool, Kazakstan och Vinter-OS i Sochi. Evenemangsresor så klart, förklarar Magnus spiksäkert.

Grattis även till “Jempan” som får Reseguidens bonusbidrag

Jenny Elgström alias “Jempan” har fått mest röster av folket via Facebook och belönas med ett resebidrag på 2 000:- för sin guide över en älskad destination, "Mallorca - möjligheternas ö".

Andra heta favoriter

Juryn var enig om att alla de publicerade guiderna höll mycket hög klass vilket också tydligt visade sig i det faktum att alla hade olika favoriter och att det var lång diskussion innan man var enig. Bland favoriterna kan nämnas "Egypten bakom dödsångesten“ av Handan, ”Cavtat - det bästa av flera världar“ av Gunillad och ”Charter - då styr jag kosan mot Kos" av Rolf52.

Tack för alla bidrag, reseguiderna kommer att vara till nytta och glädje för många resenärer!

Reseguider över hela världen

Här hittar du fler reseguider från både medlemmar och redaktion : Reseguider