Londons bästa restauranger

Veronicah
Medlem sedan 2009, besökt 20 länder

Foto: Thinkstock
Unna dig lite lyx nästa gång du åker till London. Ät som stjärnorna, här är de bästa restaurangerna i den engelska huvudstaden.
Publicerad 8 januari 2014

Det finns över 6000 matställen av varierande kvalitet och pris i London. Det är absolut möjligt att hitta rimliga och goda alternativ, men de fina restaurangerna är inte nödvändigtvis så avskräckande dyra som många tror.

1. The Ledbury i Notting Hill

The Ledbury har blivit korat som Londons bästa restaurang för andra året i rad. Restaurangen, som ligger i Notting Hill och ägs av Brett Graham, hamnade i toppen på “The All In One Ultimate Restaurant List“, en lista av den brittiska huvudstadens 100 bästa matställen. The Ledbury har två Michelinstjärnor och menyn hämtar sin inspiration från det moderna och franska köket. Inredningen är sparsam, men elegant och det är perfekt avstånd mellan borden så att gästerna kan hålla privata samtal under måltiden.
Adress: 127 Ledbury Road
Fina hotell i närheten: New Linden Hotel, London Premier Notting Hill och Grand Plaza Serviced Apartments.
Läs mer om The Ledbury här.

2. Marcus Wareing at the Berkeley i Knightsbridge

På andra plats hittar vi Marcus Wareing at the Berkeley som ligger i The Berkeley Hotel i Knightsbridge. Marcus Wareing har ett imponerande CV och har bland annat varit ansvarig över desserten på den engelska drottningens 80-årsdag. På sin självbetitlade restaurang inspireras han av både fransk och brittisk mat. Även om inredningen i restaurangen är lite retro, är maten allt annat än gammaldags.
Adress: Wilton Place, Knightsbridge
Fina hotell i närheten: The Park Tower Knightsbridge, Halkin Hotel och Knightsbridge Green Hotel.
Läs mer om Marcus Wareing at the Berkeley här.

3. The Square i Mayfair

The Square är The Ledburys systerrestaurang och hamnade på en värdig tredjeplats. Kvaliteten på maten har varit exeptionell i mer än 20 år, och restaurangen fick behålla sina Michelinstjärnor fram till förra året. Rätterna ser ut som små konstverk, och smakerna imponerar lika mycket som kreationen. Majoriteten av rätterna har hämtat sin inspiration från det franska köket.
Adress: 6-10 Bruton Street
Fina hotell i närheten: The Westbury Hotel, Millennium Hotel London Mayfair och No. 5 Maddox Street.
Läs mer om The Square här.

4. Restaurant Gordon Ramsay i Chelsea

Gordon Ramsey dyker upp i rubriker på grund av sina kommentarrer oftare än för sin mat, men har likväl behållt sina tre Michelinstjärnor som han fick för tre år sedan. Detta är en av de hetaste, franska restaurangerna i London där du, förutom en à la carté-meny, kan välja en mer lyxig variant som kostar £125 per person bara för maten. Inredningen i restaurangen är sparsam, vit, elegant och romantisk.
Adress: 68 Royal Hospital Road
Fina hotell i närheten: No. 11 Cadogan Gardens, The Draycott Hotel och Pestana Chelsea Bridge Hotel Spa.
Läs mer om Restaurant Gordon Ramsey här.

5. Dinner by Heston Blumenthal i Knightsbridge

Heston Blumenthal är berömd för sin molekylär gastronomi, men avstod från detta koncept då han öppnade restaurangen Dinner som ligger i hotellet Mandarin Oriental Hyde Park Hotel. Menyn här är inspirerad av historisk och brittisk kokkonst. Restaurangen erbjuder en fantastisk utsikt över Hyde Park.
Adress: 66 Knightsbridge
Fina hotell i närheten: Mandarin Oriental Hyde Park Hotel, The Park Tower Knightsbridge och Millennium Knightsbridge.
Läs mer om Dinner by Heston Blumenthal här.

“The All In One Ultimate Restaurant List“:

1. The Ledbury
2. Marcus Wareing at the Berkeley
3. The Square
4. Restaurant Gordon Ramsay
5. Dinner by Heston Blumenthal
6. Le Gavroche
7. Hibiscus
8. Pollen Street Social
9. Alain Ducasse at The Dorchester
10. Pitt Cue Co


Billigaste flygbiljetterna till LondonPopulära hotell i London

Om London England, Europa

Barnvänligt
Historia
Konst
Kultur
Matupplevelser
Shopping
Storstad

London är ett av världens populäraste resmål och lockar miljoner besökare året runt. Staden bjuder på allt från historiska sevärdheter till pulserande nattliv.

Genom London rinner floden Themsen och staden har många broar och tunnlar. London Bridge och Tower Bridge är två av de mest kända broarna och båda är öppna för turister. Det är nästan omöjligt att resa till London utan att uppleva historia och kultur. Gör ett besök i 1700-tals katedralen Westminster Abbey, där många brittiska kungar krönts. En kort promenad därifrån ligger sevärdheter som Big Ben, Brittiska Parlamentet och slottet Buckingham Palace. För den historieintresserade är ett besök på British Museum en mäktig upplevelse med artefakter från världens civilisationer.

London är även en metropol vad gäller nöjen. Se till att boka in en musikalföreställning på West End eller avlägg ett besök på originella Madame Tussauds. Besök den populära stadsdelen Shoreditch och flanera bland alla marknader och butiker. Brick Lane Market är väl värt ett besök om du gillar vintage och streetfood. Området är fullt av designerbutiker, barer och restauranger och på kvällen tar klubbarna och nattlivet över.

Hyde Park erbjuder en välbehövlig paus från det hektiska stadslivet. Här finns sjön Serpentine och flera promenadstråk, och för den hungrige finns flera restauranger och caféer.

En av få "gamla" bussar i trafik
1 / 44
Piccadilly Circus
4 / 44
Taxibil målad i brittiska flaggans färger.
6 / 44
Camden market
7 / 44
Sverige-Brasilien
8 / 44
London by night
9 / 44
Lutande gubbe i lurvig mössa
12 / 44
Telefonautomater
16 / 44
Street of Eternal Love
19 / 44
Vackert i London
20 / 44
Fish´n chips
22 / 44
Pubskylt på Tottenham Court road
25 / 44
The White Lion
26 / 44
Westminster Abbey
36 / 44
Canary Wharf
37 / 44
Ale, cider, meat
40 / 44
Inte utan mitt paraply
44 / 44