Lanzarotes bästa stränder

Louisewinberg
Reseguiden, besökt 35 länder

Bild: iStockphoto
Bild: Thinkstock
Foto: cofy, medlem sedan 2006
Hitta din egen favoritstrand på De hundra strändernas ö. Här finns svart lavasand, gyllene stränder, turkosa laguner eller små badvikar.
Publicerad 26 december 2010

På norra delen av ön ligger den lilla fiskebyn Orzola. Bredvid ligger en fantastisk turkosfärgad lagun med en gyllene strand. Stranden i Orzola har blivit utsedd till en av Spanien tio bästa stränder av den lokala tidningen 20 minutos.

Caleton Blanca

I Haria i Orzola-området ligger också de krivita Caleton Blanca-stränderna som ligger som ett pärlband mellan de svarta lavaklipporna.

Puerto del Carmen

Längre söderut ligger Puerto del Carmen, Lanzarote första turistort. Den sex kilometer långa stranden räknas som en av de allra finaste på hela ön.

Papagayostränderna

Vid Playa Blanca ligger de så kallade Papagayostränderna – här kan du hitta en egen liten badvik eller besöka stränder som har både strandbar och café.

Surfare på Famare-stranden

Den kända surfarstranden Playa de Famara ligger på nordsidan av ön och anses vara en av Kanarieöarna bästa stränder för surfing. Andra bra surfstränder är La Santa i väst och Arrietastranden på Lanzarotes västsida.

Svart lavasand på Janubiosstranden

Stranden ligger på södra delen av ön. De svarta stenarna är runda och slipade lena av vattnet.

Charter till Lanzarote