Kanarieöarnas 4-stjärniga charterresor under 5000

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kanarieöarna är semesterfavoriten för svenskar som söker sol och värme för en prisvärd peng under vinterhalvåret. Här har vi tagit fram de bästa resorna under 5000 kronor.
Publicerad 10 januari 2016

Det finns många bra anledningar till att åka till Kanarieöarna i vinter. Det härliga klimatet är ett, fina sandstränder en annan. Alla öarna är välsignade med långa och fina sandstränder, men var och en med sin egen karaktär. Utforska bland annat mysiga byar och vulkanlandskap på Lanzarote, eller prova öns bästa surfing och vindsurfing vid Fuerteventura vackra, breda stränder. Vi har samlar alla vinterns resor till Kanarieöarna 4-stjärniga hotell för under 5000 kronor, så att du ska får valuta för pengarna. Välj din favorit – kanske kommer du redan idag ett steg närmre din nästa solsemester? Alla priser är per person när två vuxna reser ihop.


Charter till Gran Canaria under 5000Charter till Teneriffa under 5000Charter till Lanzarote under 5000Charter till Fuerteventura under 5000


I Reseguidens jämförelsetjänst hittar du fler resor:
- Alla charterresor till Kanarieöarna
- Charter under 3000 kronor till Kanarieöarna
- Sista minuten till Kanarieöarna
- Hotell på Kanarieöarna
- Flyg till Kanarieöarna

Om Kanarieöarna Spanien, Europa

Solen, stränderna och det dramatiska landskapet har gjort Kanarieöarna till en resefavorit. Hit vallfärdar vi svenskar varje vinter när det blir för kallt och mörkt här i norr.

Här är det ett härligt varmt klimat med temperaturer som håller sig kring 20-27 grader under hela året.

Det finns 13 olika öar men det är bara de sju större som lockar turister; Fuerteventura, La Gomera, Gran Canaria, El Hierro, Lanzarote, La Palma och Teneriffa.
Landskapet på de olika öarna skiljer sig mycket men de är alla skapade av vulkanisk aktivitet. På några av öarna finns det aktiva vulkaner, det finns till och med restauranger där maten grillas över het lava.

De flesta av öarna har långa härliga sandstränder, bra dykvatten och bra förhållanden för surfing och vindsurfing.
Du kan också hitta mycket bra spansk och internationell mat även i mycket små badorter.

Kanarieöarna är populära resmål under hela året. Under sommarmånaderna så är det framför allt spanjorer från fastlandet som kommer hit för att få lite svalka.
Under vintermånaderna är det turister från norra Europa som kommer hit för att få sol och bad.

Ett av Europas mest mystiska folk är Kanarieöarnas ursprungsbefolkning guancherna. De försvann ur historien när spanjorerna erövrade ögruppen på 1400-talet. De lämnade mycket få spår efter sig, men deras kroppar finns kvar i form av mumier. Arkeologiska museer på de flesta av öarna visar då och då upp de här mumierna i sina utställningar.

Karta över Kanarieöarna