Kanarieöarna med extra allt

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Shutterstock
Sol...check, värme...check, varma bad...check. Vad mer behöver du under Sveriges mörka och murriga månader? Välj all inclusive och slipp fumla med blöta pengar runt poolen. Här får du höstens och vinterns bästa all inclusive till de spanska favoriterna Gran Canaria, Teneriffa, Lanzarote och Fuerteventura.
Publicerad 4 augusti 2016

Rikta blicken mot Kanarieöarna i vinter och bo bekvämt på ett charterhotell med all inclusive. Då får du det mesta inkluderat i priset, som måltider, dryck, aktivteter och massor av glass till barnen. Välj mellan populära Gran Canaria, vulkanön Teneriffa, genuina Fuerteventura och natursköna Lanzarote. På samtliga öar njuter du av vackra sandstränder, smaskig tapas och svalkande sangria. Den spanska ö-gruppen utanför Afrikas kust har alltid något nytt och spännande att erbjuda. Priset i topplistorna här nedan gäller hotell med all inclusive och per person när två vuxna reser och bor tillsammans, med avresa från 1 september 2016 till 31 januari 2017.

Här kan du läsa vår stora guide till Kanarieörna.

I Reseguidens sökmotor hittar du din all inclusive-resa till Kanarieöarna:

- Gran Canaria
- Teneriffa
- Lanzarote
- Fuerteventura
- Se alla all inclusive-erbjudanden


All inclusive till Gran CanariaAll inclusive till TeneriffaAll inclusive till LanzaroteAll inclusive till Fuerteventura

Om Kanarieöarna Spanien, Europa

Solen, stränderna och det dramatiska landskapet har gjort Kanarieöarna till en resefavorit. Hit vallfärdar vi svenskar varje vinter när det blir för kallt och mörkt här i norr.

Här är det ett härligt varmt klimat med temperaturer som håller sig kring 20-27 grader under hela året.

Det finns 13 olika öar men det är bara de sju större som lockar turister; Fuerteventura, La Gomera, Gran Canaria, El Hierro, Lanzarote, La Palma och Teneriffa.
Landskapet på de olika öarna skiljer sig mycket men de är alla skapade av vulkanisk aktivitet. På några av öarna finns det aktiva vulkaner, det finns till och med restauranger där maten grillas över het lava.

De flesta av öarna har långa härliga sandstränder, bra dykvatten och bra förhållanden för surfing och vindsurfing.
Du kan också hitta mycket bra spansk och internationell mat även i mycket små badorter.

Kanarieöarna är populära resmål under hela året. Under sommarmånaderna så är det framför allt spanjorer från fastlandet som kommer hit för att få lite svalka.
Under vintermånaderna är det turister från norra Europa som kommer hit för att få sol och bad.

Ett av Europas mest mystiska folk är Kanarieöarnas ursprungsbefolkning guancherna. De försvann ur historien när spanjorerna erövrade ögruppen på 1400-talet. De lämnade mycket få spår efter sig, men deras kroppar finns kvar i form av mumier. Arkeologiska museer på de flesta av öarna visar då och då upp de här mumierna i sina utställningar.

Karta över Kanarieöarna