Publicerad 27 maj 2015

Storstäderna tappar röster även i år

När vi började omröstningen för åtta år sedan toppade storstäder som Stockholm och Göteborg listan, men i år hamnar Göteborg på en 5:e plats och Stockholm på 8:e. Malmö finns inte med på topp tio över huvud taget. Årets stora vinnare är Sveriges mindre städer. En riktig uppstickare är Härnösand som klättrat från 19:e plats till 4:e. Efter Kalmar hittar vi fjolårets vinnare Halmstad på 2:a plats och nykomlingen Västervik på en välförtjänt bronsplats.

Kalmar lockar med kullerstensgator, mysiga torg och hav

Det är inte konstigt att Kalmar tog hem guldet i år. Staden ligger väldigt vackert på Sveriges östkust med mysiga kullerstensgator och torg. Blir du sugen på att bada kan du hänga med lokalbefolkningen och bada och grilla vid ”Kattrumpan” mitt i stan eller bege dig till Långviken för att hoppa från hopptorn och spela beachvolleyboll. Möjligheterna är oändliga. Staden har i år även lockat till sig stora event som Ironman, Båtmässan och Kalmar stadsfest som gästas av allas vår Måns Zelmerlöw. För att fylla på historiekunskaperna ligger Kalmar slott centralt beläget och här finns i år många bra evenemang att välja på, bland annat så kan barnen gå på prinsessvandring och skattjakt.

Reseguidens besökare har sagt sitt i åtta år

För åttonde året i rad har våra besökare röstat fram Sveriges bästa sommarstad. Tävlingen blir bara större och större och i år nästan dubblerades antalet röster. Förra året röstade 14 329 besökare och i år 26 645. Frågan som ställdes var "vilken stad blir Sveriges bästa sommarstad 2015?” Undersökningen pågick mellan 5 och 22 maj och tävlingen där du kunde dela med dig av ditt bästa sommartips, sponsrades av Nordic C Hotel och Gothia Towers.

Här är listan över de 10 bästa sommarstäderna

(förra årets placering inom parentes)
1. (2) Kalmar
2. (1) Halmstad
3. (11) Västervik
4. (19) Härnösand
5. (6) Göteborg
6. (5) Varberg
7. (7) Karlskrona
8. (4) Stockholm
9. (10) Oskarshamn
10. (9) Visby

Har du några egna tips på vad man bör se och göra i Årets Sommarstad Kalmar så skriv dem gärna i kommentarsfältet nedan.

Här ser du hela listan med Årets Sommarstäder 2015.