Publicerad 17 december 2019

1. Love actually

Love Actually är en brittisk romantisk komedi med jultema från 2003. Regi av Richard Curtis och skådespelare som Hugh Grant, Liam Neeson, Colin Firth och Alan Rickman. Här följer vi olika berättelser om kärlek och vänskap under hela jultiden, som så småningom sammanfaller och blir en av världens största och sötaste julklassiker. Du kan se det på Netflix.

2. Mysteriet på Greveholm

En julkalender-klassiker! Familjen Olsson har tröttnat på att sitta i lägenheten i stan och bestämmer sig för en vit jul på landet. I tidningen ser de “slottet” Greveholm som ska hyras ut, något som föräldrarna Leif och Astrid tycker passar alldeles utmärkt.

3. Ensam hemma

Home Alone, som den också kallas, är en amerikansk komedi. För de som inte har sett den här klassikern så kretsar handlingen kring 8-årige Kevin som glöms kvar hemma när hans familj reser på jullov - samtidigt som två inbrottstjuvar planerar att bryta sig in i huset. Se även uppföljaren Home Alone 2, där Kevin igen lyckas komma bort från familjen - den här gången i New York.

4. The Holiday

The Holiday är en romantisk komedi om två kvinnor som bestämmer sig för att byta hus till jul. Iris tycker om Amandas lyxvilla i Los Angeles, medan Amanda är besviken över det tysta, tråkiga livet i Surrey. Kan ses på Netflix.

5. Elf

Denna julklassiker handlar om en pojke som växer upp på Nordpolen bland älvor och tomtenissar. Här spelar Will Ferrell “Buddy the Elf” som ger sig ut på en resa till New York för att hitta fadern som han aldrig träffat. En mycket rolig och varm julklassiker. Kan ses på Netflix.

Vill du hitta julstämningen utomlands i år?

Se alla weekendresor
Se alla charterresor
Se erbjudanden på sol & bad