Hotellguide till Nice

Paulina
Medlem sedan 2006, besökt 24 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Nice är huvudstaden på den franska Rivieran och en stad som passar perfekt för både weekends och längre solsemestrar. Det är nära till andra småstäder, här finns härliga stränder och utbudet är stort.
Publicerad 8 augusti 2014

Nice strandpromenad “Promenade des Anglais” sträcker sig från flygplatsen in till gamla stan, en sträcka på cirka 7 kilometer. Nedanför finns en lika lång stenstrand med underbart turkost vatten. Stranden nedanför Nice centrum blir snabbt djup och det kan vara lite svårbadat vid vågor.

I Nice får du det mesta på en liten yta, högklassig shopping, bra och mysiga restauranger, strand, stad och fina promenadstråk. Här har vi gjort det lättare för dig att hitta rätt hotell för din vistelse i Nice.

Hotell nära flygplatsen

Det finns hotell utmed hela strandpromenaden, oavsett om du vill bo närmre flygplatsen eller mitt i citykärnan. Det går alltså att bo nära flygplatsen men ändå vid havet. Det finns hotell i olika prisklasser här runt omkring. Kanske kommer ni sent och ska vidare utmed rivieran, då passar ett hotell vid flygplatsen i Nice perfekt.
Se alla hotell inom 1 kilometer från Nice flygplats här.

Centrala 3-stjärniga hotell med höga gästbetyg

Mitt i Nice har du nära till allt. Shopping, stranden, gamla stan, restauranger och tågstationen. Det finns gott om hotell i hela citykärnan. Här hittar du hotell med 3 stjärnor som har höga gästbetyg, här bor du alltså prisvärt och centralt.
Se alla 3-sjtärniga hotell med höga gästbetyg här.

Hotell med pool i Nice

I Nice citykärna finns flertalet hotell med pool. Just i Nice kan det vara extra skönt att ha en pool att bada i då stranden är stenig och lite svårbadad, speciellt för barn. I centrum är det också extra varmt och en pool kan vara skön att svalka sig i efter en shoppingrunda.
Här hittar du alla hotell i centrala Nice med pool.

Lyxiga hotell i och runt Nice

Självklart finns det några 5-stjärniga och lyxiga hotell i och runt Nice. Utmed Promenade des Anglais med härlig havsutsikt ligger det allra mest kända, Negresco, vars byggnad är lite av ett kännetecken för Nice. Kanske passar ett 5-stjärnigt hotell bra för dig som ska på en weekend till Nice och vill lyxa till det lite extra.
Se alla 5-stjärniga hotell i och runt Nice.

Hotell med gratis wifi i Nice

Många vill ha ett hotell med wifi på deras semester, och ofta tar hotellen ut en avgift för wifi. Här är några hotell som erbjuder gratis wifi.
- Radisson Blu Hotel Nice ligger utmed strandpromenaden, cirka 1 kilometer in till citykärnan. Här finns egen pool, privat strand och gratis wifi.
- Le Méridien Nice är ett 4-stjärnigt hotell som ligger på strandpromenaden mitt i Nice centrum, nära gamla stan.
- Hotel des Flanres är ett 2-stjärnigt enklare hotell som ligger vid tågstationen i Nice centrum. Till stranden är det cirka 1 kilometer.
- Mercure Nice Centre Grimaldi är ett trevligt hotell i hjärtat av Nice, mitt bland shopping, restauranger och cirka 300 meter till havet.

Sök bland alla hotell i Nice och sätt dina egna kriterier.
Här kan du söka flyg till Nice.


Hotell i Nice

Om Nice Frankrike, Europa

Nattliv
Romantiskt
Segling
Shopping
Stenstrand
Vattensport
Weekend

Nice ligger i sydöstra Frankrike, nära den italienska gränsen. Staden är centrum för Franska rivieran och kända turistorter som Cannes och Antibes ligger bara ett stenkast bort. Det som gör området så populärt är möjligheten att kombinera sol och bad med shopping, kultur, matupplevelser och utflykter i Provence.

Karta över Nice