Höstmys på spa

Paulina
Medlem sedan 2006, besökt 24 länder

Foto: Ystad Saltsjöbad
Foto: Sankt Jörgen Park Resort
Foto: Yasuragi
Sprakande brasor, avslappnande musik, doften av massageoljor, levande ljus och underbara behandlingar. Det är bara några av de faktorerna som gör att vi drömmer om en spaweekend för att ladda batterierna.
Publicerad 31 augusti 2015

Vinden viner runt knutarna, regnet står som spön i backen och nästa års semester känns väldigt avlägsen. En solresa till Kanarieöarna har du kanske varken tid eller råd med, så vad ska du göra för att klara höstens mörker? En väldigt bra idé är att ta med kompisen, kärleken eller kanske kära lilla mamma till ett varmt och ljuvligt spa. Ordet “spa” är en förkortning av “salus per aqua” och betyder ungefär “hälsa genom vatten”.

Många av landets spa erbjuder trevliga weekendpaket, fredagsmys och söndagsspecialer. Ett hett tips är att checka in på ett spa en grå och trist söndag, ta ett yogapass eller en skön massage, äta en trerätters middag, sova i en underbart skön säng och sedan vakna upp utvilad till en fantastiskt god frukostbuffé. Arbetsveckan kommer att kännas mycket lättare och dina kollegor kommer att bli gröna av avund.

Det som är bra med en spaweekend är att du inte behöver åka så långt. En spaweekend i din egna hemstad går faktiskt lika bra då du njuter innanför hotellets väggar och en stund helt glömmer bort var du är. Här har vi några förslag på spahotell runt om i Sverige.

Spa på Västkusten

Sankt Jörgen Park Resort - Lyxigt och stilrent spahotell med många olika pooler, bastus och avslappning. Välj att äta lättare i barmenyn eller slå till på en 3-rätters i hotellets fina restaurang. Hotellets rum är moderna och fräscha. Hotellet ligger strax utanför Göteborg city med härlig utsikt ner mot stan.

Varbergs Stadshotell & Asia Spa ligger i en vacker byggnad mitt i Varberg. Hotellet har fantastiska boutique-rum, så se till att boka ett sådant. Spaavdelningen ligger högst upp och innehåller det mesta du önskar av ett spa.

VANN Spa Hotel ligger vid Gullmarsfjorden utanför Lysekil omgiven av fina mijöer. Ät gott i hotellets restaurang och koppla av inne på spaavdelningen.

Quality Spa Hotel & Resort Strömstad är en stor resort strax utanför Strömstad city. Hotellet har en unik arkitektur, härligt spa och en restaurang med ett smakrikt kök.

Falkenberg Strandbad är ett av Sveriges vackraste hotell och ett av landets bästa spahotell. Från många av rummen har du havsutsikt och bor du på bottenplan får du i stort sett sand mellan tårna. Makalös service, god mat och efter några timmar i The Retreat Club känner du dig som en ny människa.

Spa i Stockholm

Yasuragi är ett spahotell som ligger i Saltsjö-Boo och är en häftig anläggning med stort spa, mysig restaurang och fräscha rum. Helt inspirerat av Japan.

Selma City Spa på Clarion Hotel Sign är som det låter, ett cityspa mitt i Stockholm. Högst upp i hotellet hittar du spaavdelningen med utsikt över Stockholms takåsar. Boka ett spapaket eller bara ett rum och spaentré.

Grand Hotel Saltsjöbaden ligger fint beläget precis vid havet. Den mäktiga byggnaden är klassisk och skapar en känsla av en kurort för länge sedan. Spaavdelningen har en stor pool, jacuzzi, ångbastu och vanlig bastu.

Spahotell Skåne

Precis vid havet utanför Ystad ligger Ystad Saltsjöbad, inspirerat av The Hamptons. Temat syns genomgående i hela hotellet. Gör sparitualen i The Creek Experience och upplev det unika på deras spa. Maten, servicen, rummen och behandlingarna håller hög standard.

Torekov Hotel ligger i gulliga Torekov. Här finns varma japanska utomhuspooler, ångbastu och en relax med panoramafönster mot havet. Bo skönt, ät gott och koppla av.

Här nedan har vi flera lockande spaerbjudanden runt om i Sverige.


Här kan du mysa på spa i Sverige i höst

Sverige Europa

Karta över Sverige

Gullholmen en sommarkväll
1 / 21
Sommar...sol...vatten...blå himmel...
2 / 21
Titt över Grundsunds sommarstugor....
4 / 21
Vitsippor i mängder.....
7 / 21
Västkusten goes California
8 / 21
Ballongflyg över Stockholm
12 / 21
Jonas i Luleälven
14 / 21
paddeltur på Vättlefjäll
15 / 21
vy mot fjällstationen
16 / 21
En stad i vatten
17 / 21
midsommarnatt på Nuoljas topp
18 / 21
...mellan Peking och Linköping....
19 / 21
Café på Stumholmen
20 / 21
Populära resor från Göteborg till Sverige