Höstens heta weekendpaket

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Publicerad 19 september 2010

Du behöver inte åka långt för att få en avkopplande weekendresa. Ibland räcker det att ta en övernattning på en lantlig herrgård eller roa sig kungligt med en stadsweekend.

Weekendpaket och erbjudanden

Sverige Europa

Sverige är det moderna landet i Norden där du får omväxlande klimat, otrolig natur och spännande upplevelser året runt. Här möts fjäll och pulserande stadsliv i en kombination som erbjuder något för alla.

Sverige har fyra tydliga årstider och oavsett när du åker hit finns något att göra. Norra delen har kalla, snöiga vintrar och du som gillar äventyr åker till Sälen, Åre eller Abisko för att åka skidor, uppleva midnattssol, norrsken och fantastisk natur. På våren och sommaren är huvudstaden Stockholm full av liv och rörelse. Beskåda blommande körsbärsträd i Kungsträdgården, klappa söta djur på Skansen, promenera på kullerstenarna i Gamla stan, bada vid klippor eller ta en båttur ut i skärgården. Restaurang- och nattlivet är alltid i full gång och det finns mat, evenemang och upplevelser från alla världens hörn.I södra Sverige är klimatet varmare året om. Lund och Ystad är två mysiga städer som erbjuder en annan känsla än stora Stockholm. Ett besök till västkusten och storstaden Göteborg är något för dig som älskar båtar och här kan du bland annat uppleva Liseberg, ett av Nordens största nöjesfält. Sverige har två öar, Öland och Gotland, som båda är fantastiska på sommaren. Här får du se mycket av landets historia, vackra sevärdheter och underbara naturområden med mycket sol och bad.

Karta över Sverige

Gullholmen en sommarkväll
1 / 22
2 / 22
Sommar...sol...vatten...blå himmel...
3 / 22
Titt över Grundsunds sommarstugor....
5 / 22
Vitsippor i mängder.....
8 / 22
Västkusten goes California
9 / 22
Ballongflyg över Stockholm
13 / 22
Jonas i Luleälven
15 / 22
paddeltur på Vättlefjäll
16 / 22
vy mot fjällstationen
17 / 22
En stad i vatten
18 / 22
midsommarnatt på Nuoljas topp
19 / 22
...mellan Peking och Linköping....
20 / 22
Café på Stumholmen
21 / 22
Populära resor från Göteborg till Sverige