Publicerad 27 juni 2019

På senare år har chartervärlden fullkomligt exploderat med nya uttryck och olika former att resa och bo på. Det kan ibland vara svårt att hålla reda på vad man kan förvänta sig av ett Splash World-hotell, ett Scene-hotell eller ett SunConnect Resort. För bara några år sedan räckte det att hålla reda på vart man ville resa och vilken ort man ville resa från. Det positiva med dagens utbud är att du lättare kan hitta en resa som bättre passar din smak och dina önskemål. Här guidar vi dig till rätt beslut i den gigantiska charterdjungeln.

För barnfamiljen

Här finns det många olika hotellkategorier att välja mellan. De som har störst utbud och som har i stort sett allt du behöver är Vings Sunwing-resorts, TUI's Family Life-hotell och Apollos Apollo Mondo Family Resorts. På de här hotellen finns massor av aktiviteter för hela familjen, allt är barnvänligt och det finns barnklubbar och i vissa fall även simskolor. Andra roliga familjehotell är Splash World-hotellen som har vattenrutschkanor för stora och små. SunConnect-resorten har alltid wifi, restauranger, barnklubb och pooler. För dig som vill ha familjevänliga hotell men inte vill betala för Family Life eller Sunwing är Blue star, Family Garden och Family Comfort den ultimata lösningen. Här är allt anpassat för familjen, men det finns inte alltid en scandinavisk barnklubb och dylikt.
Jämför och boka din familjeresa här

För dig som är vuxen och njuter av lugnet

Om du vill ha en semester utan skrikande barn och plask i poolen finns det många hotell som vänder sig till just dig. TUI's Sensimar är designade för två, alltid bra läge och hög standard dessutom designat för par med dubbla solsängar och bord för två på restaurangerna. Här får man bara bo om man har fyllt 16 år. Vings motsvarighet till detta är deras Sunprime-hotell. Även här är det fokus på att vuxna ska få en så rofylld semester som möjligt. Hotellen håller en hög standard och har ofta mycket bra lägen. Prime Select är också vuxenhotell. Här är du garanterad minst fyra stjärnor och närhet till restauranger och shopping. Vill du slippa plasket i poolen, men har mindre krav på service och faciliteter är Prime Comfort med minst fyra stjärnor ultimat för dig.
Jämför och boka din vuxenresa här

För dig som uppskattar lyx och har höga krav

När endast det bästa duger är TUI's Sensatori-hotell ett måste för dig. Här är du garanterad hög standard, minst fyra högklassiga restauranger, spa och en servicenivå som får dig att må som en kung. På Sensatori-hotellen är både stora och små livsnjutare välkomna. Vings motsvarighet till det här konceptet är SENTIDO- och Top Selection-hotellen. Här är standarden hög och förutom det vanliga utbudet ingår i den förstnämnda även SENTIDO Holiday Plus utan extra kostnad. Här får man oftast gratis Tai Chi, yoga och pilates, en guidad tur i omgivningarna och många aktiviteter för hela familjen. Top Selection-hotellen har alltid fem stjärnor, topplägen och välkomnar endast vuxna gäster. För familjen som vill ha lyx passar Family Top Selection bäst. Här finns alltid barnklubbar och toppenservice för hela familjen.
Jämför och boka din lyxcharter här

För dig som föredrar en lite mer aktiv semester

Gillar du att varva sol och bad med träning och andra aktiviteter? Då finns det fantastiskt fina hotell som passar dig. TUI har valt att döpa sina träningskategorier till TUI Magic Life och Robinson. Den förstnämnda är hotell som alltid har minst fyra stjärnor, jätteutbud av sporter, barnklubbar, all inclusive och som alltid ligger vid stranden. Robinson är hotellen för dig som gillar att träna dagligen. Här ingår en massa olika motionsformer som till exempel simning, segling och paddling och det finns dagliga träningspass där proffsiga coacher leder spinning, yga, pilates m.m.
Apollo erbjuder också träningsresor till och de har en fullspäckad träningskalender och på Apollo Mondo-hotellen erbjuds gruppträning och andra träningsfaciliteter. Även Ving och Solresor erbjuder träningsresor och hotell med träningsmöjligheter. Då de har valt att inte ge kategorin ett annorlunda namn så krävs ingen närmare förklaring. Här finns allt från vandringsresor och löparresor till triathlonläger och träningsresor för dig över 40 år.
Jämför och boka din resa med träningshotell här

För dig som vill spendera semestern i poolen

I stort sett alla hotellkategorier erbjuder pooler i alla dess former och storlekar. Men för dig som vill hoppa i plurret direkt från rummet och som inte vill dela badupplevelsen med så många andra finns en hel kategori med hotell som passar perfekt. Vings kategori heter Swim out/Poolaccess och här hittar du hotell som erbjuder rum och lägenheter med egen privat pool eller en pool som du delar med dina närmsta grannar. En upplevelse utöver det vanliga som gör att hela semestern känns lyxigare. TUI's motsvarighet heter Swim up och privat pool, och det är samma princip som gäller här. Hos Apollo finns det också hotell med egen pool, där favoriterna är Mythos Beach och Alila Exclusive Resort & Spa Mitsis Hotel på Rhodos, samt Lopesan Baobab Resort på Gran Canaria, Playitas Villas på Furteventura och Crown Lanta Resort & Spa på Koh Lanta, Thailand.

Jämför alla resor i Reseguidens söktjänst

Charterresor världen över
Sista minuten världen över
Flygresor världen över