Hitta ditt livs bästa resa

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Fritidsresor
Foto: zorrito, medlem sedan 2006
Det finns många härliga resmål som vi drömmer om att få åka till. Här får du lyxig inspiration till ditt livs bästa resa. Vad sägs om kryssning i Antarktis, lyxtåg i Afrika, sköna stränder på Maldiverna och storstadspuls i Sydney?
Publicerad 10 januari 2014

Det finns många som drömmer om en lyxig paradisö med turkost vatten och vajande palmer, en pulserande storstad långt borta eller en exotisk tågrutt. Oavsett vilket så finns det många lyxiga resor som kan bli resan för livet. Här hittar du inspiration till din!

Åk på expeditionskryssning med Polar Quest

Åk på expeditionskryssning med Polar Quest och kryssningsfartyget M/V Ortelius och upplev något utöver det vanliga. Resan startar i Puerto Madryn i Argentina och första stoppet är Falklandsöarna med pingviner och albatrosser. Du kryssar vidare mot Sydgeorgien och får uppleva hänförande natur med berg, enorma glaciärer och underbara sandstränder. Här får du träffa både elefantsälar och kungspingviner. Äventyret avslutas på världens mest avlägsna kontinent, Antarktis, med mäktiga berg och återigen pingviner.

Rovos Rail – lyxig tågresa i Afrika

Femstjärniga Rovos Rail är ett av världens mest exklusiva tåg och här får du chans att uppleva spektakulära delar av Afrika. Populärast av sju möjliga vägar är den som går mellan Pretoria och Kapstaden. Champagne, tillugg och levande orkester möter dig på stationen innan du kliver ombord på det varsamt renoverade tåget i viktoriansk stil. Det finns 36 kupéer som alla har dubbelsäng och rumsservice dygnet runt. Restaurangvagnarna har linnedukar och silverbestick och erbjuder trerättersmenyer. För finast utsikt ska du ta dig längst bak i tåget, där det är panoramafönster.

Maldiverna lockar med romantik

Maldiverna är så nära ett paradis du kan komma med tropisk värme, vajande palmer och turkost vatten. Dessutom räknas Maldiverna till en av de mest romantiska platserna i världen och är därför populärt för smekmånanden. Bo riktigt lyxigt och exklusivt med all inclusive och hög service. När du åker till Maldiverna landar du på flygplatsen i staden Male. Sedan når du atollerna med antingen båt eller flygplan. Apollo tar dig till paradisöar som Kuramathi, Kandooma och Biyadhoo. Med Fritidsresor kan du semestra på öar som Meedhupparu, Iru Fushi, Kurumba, Kuredu och Kuramathi.

Sydney är en riktig storstadsfavorit

Trots att Sydney inte är Australiens huvudstad så är det landets äldsta, största och absolut populäraste stad. Den här vackra metropolen finns med på många svenskars listor över drömresmål. Inte konstigt kanske eftersom staden bjuder på det mesta; stränder, shopping, restauranger och härliga upplevelser. Operahuset är en av världens mest kända byggnader och en klassisk symbol för Australien som bjuder på både skönhet och föreställningar. Besök även Sydney Tower, China Town, Sydney Harbour Bridge och Bondi Beach.


Lyxiga resor


Flyg till drömresmålet

Om Maldiverna Asien

Att bo i en bungalow ute på vattnet är rena drömmen för de flesta och här i Maldiverna finns de här stugorna på nästan varenda ö.

Maldiverna består av mer än 1100 korallöar, många med perfekta sandstränder men bara drygt en femtedel är bebodd. Det finns också ett 50-tal öar som ägs av hotell och där bara gästerna har tillgång till stränderna. De många korallreven är perfekta för dykning, här finns både färgglada och exotiska fiskar. Om du är väldigt intresserad av dykning är det slöseri med tid att bo på hotell, det går att bo på många av dykbåtarna.

På Maldiverna finns inte bara en, utan två (!) restauranger som ligger under havsytan. Den ena, Ithaa på ön Rangalifinolhu, ligger fem meter under ytan och har bara plats för 14 gäster. Den andra, Subsix, ligger på den privata ön Niyama, och är en lite större gourmetrestaurang som ligger sex meter under ytan.

Västra sidan av Reethi Beach
1 / 9
Strand på Maldivene
2 / 9
Öde strand på Maldiverna
3 / 9
Det här är jag...
4 / 9
Här var vi på en promenad runt ön.
5 / 9
Det är obeskrivligt!
6 / 9