Här bor du bäst på hotell i New York

Paulina
Reseguiden, besökt 24 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Paulina
Foto: Thinkstock
Foto: Paulina
Manhattan är stort, större än du tror. Och det finns mängder med hotell på och runt Manhattan. Så för att underlätta ditt letande, här är områdena som jag tycker passar bäst för din vistelse. Det är här du ska leta hotell!
Publicerad 17 september 2019

Lower Manhattan

Längst söder ut på Manhattan ligger Battery Park, det är härifrån båtarna mot Liberty Island och Ellis Island går, så vill du se Frihetsgudinnan är det här du ska ta dig. Det är också här det stora affärsdistriktet ligger med Wall Street i spetsen. Mycket business och kontor, men också en del caféer och restauranger. Området South Street Seaport, vid East River, har flera butiker och restauranger. Tips, ta tunnelbanan norrut för att komma upp till Central Park och övriga Manhattan.
Ett omtyckt och prisvärt hotell på Lower Manhattan är 4-stjärniga DoubleTree by Hilton New York City Financial District. Söker du ett lyxigt hotell på Lower Manhattan är The Ritz - Carlton Residences New York Battery Park ett ställe för dig.
Hitta hotell på Lower Manhattan

Midtown

Det är det här området som jag gillar att spendera mest tid i när jag är i New York. Här hittar du mysiga West Village, som ligger på gränsen mellan Lower Manhattan och Midtown, med de låga husen och gulliga butikerna, livliga Time Square med neonskyltar och massvis med människor och även den bästa shoppingen från Union Square upp till hörnet av Central Park på 5th Avenue. I området hittar du också Madison Square Garden, Empire State Building och Rockefellar Center där du får den absolut bästa utsikten över hela Manhattan. Du hittar mängder med hotell i detta område, men du som söker ett tyst och lite lugnare hotell ska kanske inte välja att bo runt Time Square.
Ett prisvärt hotell i Midtown är 4-stjärniga The Court - A St Giles Hotel. Ett lyxigt hotell i Midtown är The Benjamin som ligger ett stenkast från shoppinggatan 5th ave.
Hitta hotell i Midtown

Upper West Side

Lite lugnare område, en bit ifrån nattliv och den vildaste shoppingen. Fina kvarter för promenader, jogginturer och cykling. Här ligger till exempel American Museum of Natural History och Children's Museum of Manhattan. Det finns många fina restauranger i området och det gränsar till Central Park. Här finns hotell för både familjer och par. Här är det tystare än runt exempelvis Time Square.
Ett prisvärt hotell på Upper West Side är 4-stjärniga Arthouse Hotel New York City. Ett lyxigt hotell på Upper West Side är 5-stjärniga Trump International Hotel & Tower New York.
Hitta hotell i Upper West Side

Jersey City

Mitt favorithotell finns i det här området. Du tar pendeltåget Path från Ground Zero, en hållplats under Hudson River så är du framme vid Exchange Place i Jersey City. Granne med pendelstationen hittar du hotellet Hyatt Regency Jersey City on the Hudson. Bättre utsikt än såhär får du inte på Manhattan! Det finns flera hotell i området och här är det lugnt, stilla och fridfullt. Manhattan ligger som en kuliss på andra sidan floden.
Hitta hotell i Jersey City

Planera din resa till New York på Reseguiden

Jämför hotell i New York
Jämför resor till New York
Läs fler tips & guider om New York


Weekend & paket i New York

Flygbiljetter till New YorkRekommenderade hotell i New YorkErbjudanden till landet i väst