Här bor du bäst på hotell i Dubrovnik

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Dubrovnik ligger vid Kroatiens kust och är en av världens vackraste städer. Hit åker du för att kombinera badsemestern med vacker arkitektur och historia. Här får du Dubrovniks mest populära områden att leta hotell i.
Publicerad 4 mars 2015

Dubrovnik är ett historiskt resmål med kullerstensgator, romantiska torg och ett hett folkliv. Du kan antingen bo i själva kärnan eller lite utanför precis vid stranden. Här hjälper vi dig att välja rätt område.

Stari Grad – Dubrovniks Gamla stan

Dubrovniks Gamla stan Stari Grad är ett vackert område innanför en gammal ringmur. De bilfria gatorna är kalkstensvita, branta och labyrintlika. Husväggarna är täckta av murgröna. Huvudgatan Stradun delar området i två och det är här pulsen är. Fika eller ät på en mysig restaurang eller ta dig upp på muren för den allra bästa utsikten. Eftersom detta är Dubrovniks mest populära stadsdel så gäller det att vara ute i god tid när du bokar hotell. Även om du inte väljer att bo här så måste du uppleva Gamla stan under din Dubrovnik-vistelse och de flesta lokalbussarna går hit. Vill du bo lyxigt är det 5-stjärniga hotellet Hilton Imperial Dubrovnik ett bra val med höga gästrecensioner. Om du hellre vill lägga pengarna på annat kan du bo billigt men bra på Guesthouse Peter.

Lyxiga Lapad

Är du ute efter en lyxig semester i Dubrovnik ska du leta hotell i Lapad. Detta är ett lyxigt område på en halvö väster om Dubrovniks mest centrala delar och Gamla stan. Det är den största stadsdelen med stadens största utbud av hotell. Dessutom är stränderna vackra och det finns många fina promenadstråk att upptäcka. Ett av Lapads lyxigaste hotell är Hotel Kazbek som har 5-stjärnor och högsta gästbetyg. Ett billigare men bra hotell är Grand Hotel Park & Spa Dubrovnik som har 3-stjärnor och bra gästbetyg.

Gruz lockar med mat

Gruz ligger i västra Dubrovnik och här finns huvudbusstationen och stadens viktiga hamn. Är du dessutom intressererad av matkultur så hittar du Dubrovniks största marknad för färskvaror här. Ett prisvärt hotell i Gruz är 3-stjärniga Berkeley Hotel.

Ploce ligger i östra Dubrovnik

Ploce ligger öster om Gamla stan, mellan havet och bergen. Här finns det flera bra hotell och många fina klapperstenstränder. Den här stadsdelen är den som ligger närmast flygplatsen, men längst bort från pulsen i centrala Dubrovnik. I området finns det många fina 5-stjärniga hotell. Ett av dem är Grand Villa Argentina som passar dig som vill bo extra lyxigt. Om du är ute efter ett lite mer prisvärt hotell är 4-stjärniga Dubrovnik Residence ett bra alternativ.

Ta sig till Dubrovnik

Reguljärflyget tar mellan tre och fyra timmar och du landar på Dubrovnik flygplats drygt två mil från centrum. Du kan flyga med bland annat Croatia Airlines, SAS och Lufthansa. Vill du åka hit på charterresa så kan du göra det med Airtours eller Kroatienspecialisten. Ving och Apollo har reguljärflygpaket hit med flexibla reslängder.

- Sök charter till Dubrovnik
- Hitta hotell i Dubrovnik
- Sök flyg till Dubrovnik


Flyg till DubrovnikHotell i Dubrovnik

Om Dubrovnik Dubrovnik-området, Europa

Historia
Nattliv
Shopping
Sol & bad
Stenstrand
Weekend

När du går omkring i den vackra staden Dubrovnik förstår du varför det här fått namnet ”söderns pärla”. Här har du både stränder och ett världsarv inom promenadavstånd.

Det är vare sig det härliga klimatet eller stränderna som är det stora dragplåstret här i Dubrovnik.
Det som lockar besökare är den otroligt vackra bebyggelsen i den världsarvsskyddade gamla stan, Stari Grad. Här är gatorna så smala och labyrintlika att du garanterat kommer att gå vilse både en eller två gånger. Du kommer däremot snabbt att lära känna huvudgatan Placa Stradun med dess butiker och restauranger. Den imponerande stadsmuren känner du kanske igen från tv-serien ”Game of thrones”. Du kan promenera längs det två kilometer långa krönet av stadsmuren. Många använder också Dubrovnik som utgångspunkt för segelturer ut i den örika kroatiska skärgården.

När du är på en plats med utsikt och tittar ut över hustaken i Dubrovnik så kan du se spåren efter 90-talets krig. Gamla stan blev attackerad med artilleri som förstörde en stor del av husen. När man byggde nya tak använde man helt nytt och knallrött tegel som skiljer sig rätt mycket från de äldre takpannorna.