Publicerad 25 maj 2018

Vad kan man se och göra i Kalmar? Det finns såklart mängder av saker att se under sommaren. Vi ger dig några underbara tips i sommarstaden.


1. Krusenstiernska Gården - En känd trädgård i Kalmar, byggnaden är från 1800-talet och detta är en plats för ro och njutning. I trädgården kan du njuta en kopp kaffe från serveringen eller medtag egen matsäck. Innanför det röda planket finner du en rymlig trädgård fylld av gamla valnöts- och fruktträd, bärbuskar och blommor, och framför brygghuset finns en örtagård med flera krydd- och medicinalväxter.

2. Besök Stensö frilufsområde - Stensö, cirka 2,5 km söder om centrala Kalmar är ett av Kalmars mest folkkära fritidsområde.

3. Kullzénska caféet i centrala Kalmar - Ett genuint café med lunch och fika. Inredningen är från 1800 talet och här kan du njuta en en god fika med en kopp kaffe.

4. Ständer, badplatser - I Kalmar finns det gott om badplatser, besök gärna någon av de populära: Kattrumpan, Kalmarsundsparken, Kindbergs udde och Värsnäs.

5. Åk över till Öland - Närheten till Öland är ett stort plus för Kalmar. Åk dit på en dagsutflykt och ät på någon av Ölands populära restauranger eller besöker någon av de härliga stränderna.