Guadeloupe – det okända västindien

Maria
Reseguiden

Foto: robbo, medlem sedan 2006
Foto: alex81, medlem sedan 2006
Foto: chronix, medlem sedan 2006
Mitt ute i det karibiska havet väntar äventyret som kombinerar det bästa från Frankrike och Afrika.
Publicerad 30 december 2008

Guadeloupe är inte én utan ett antal öar i Västindien och ögruppen var faktiskt svensk mark mellan 1813-1814. Sedan dess är Guadeloupe en av Frankrikes 26 regioner vilket förklarar den härliga kreolska kulturen som utvecklats här. Dessutom är Guadeloupe medlem i EU och valutan på öarna är Euro.

Fjärilsöarna

Från ovan ser de två största öarna ut som en fjäril, de två vingarna skiljs åt av ett smalt sund och sammanlänkas av en svängbro. Den västra delen, Basse-Terre, består till största delen av en stor nationalpark med frodig regnskog. Här känns det som en miljö tagen från filmen Jurrasic Park. Grande-Terre är plattare och består av kalksten. Här finns stränder, sockerrörsodlingar och Guadeloupes största stad Pointe-à-Pitre.

Den bästa tiden att besöka Guadeloupe är februari till april då luftfuktigheten är på sitt lägsta. Från juli till november är det regnperiod.

Langley är den enda resarrangören som har charter till Guadeloupe. Vill du heller ta dig hit på egen hand kan du flyga reguljärt eller boka paket med exempelvis Caribia/Escape Travel, Lime Travel, Afro-Caribbean Travel eller Caribbean Selection.

Robbo tipsar om Guadeloupe i sin blogg

Basse Terre är mycket grön och har berg, djungler samt en aktiv vulkan och kanske bäst av allt… nästan inga turister. Uppe i norr finner du Langleys Hotell Fort Royal. Ett hotell som nästa bara inhyser nordbor och som domineras av svenskar, norrmän och danskar. Hotellet är mycket vackert placerat på en udde med stränder på båda sidor och trot eller ej men den ena är nästan folktom. Här kan du få vara för dig själv om du har tur.

Vad finns det att göra då? Jag har ingen lust att “bara” sola och bada!
Du har kommit till rätt ställe. Förutom kajaker så finns även fyra tennisbanor varav två har strålkastare på kvällen. Varför inte ta en lektion i tennis eller ställa upp i turneringen för gästerna?

Utflykter finns det också gott om. En båttur till en paradisö med snorkling och efterföljande barbeque kanske passar? Kanske vill du hellre besöka den botaniska trädgården eller kanske klättra uppför en aktiv vulkan? Möjligheterna är oändliga. Canyoning är också populärt!

Hur tar man sig hit och hur ser prisbilden ut?
Langley flyger direkt från Arlanda till Pointe-a-pitre och det tar ungefär nio timmar och 30 minuter. Prisbilden är ungefär som hemma i Svedala. Man reagerade inte på priset när man handlade med annat ord. Vare sig billigt eller speciellt dyrt. Jag och min fru hade en underbar semester och kommer garanterat att komma tillbaka till “vår” ö!

Läs hela bloggen här

Kolla in Guadeloupesidan


Flyg till Guadeloupe
Mer info:

www.langley.eu

www.afro-caribbean.se

www.caribia.se

www.caribbeanselection.se

www.limetravel.se