Publicerad 5 januari 2022

Padel på semestern

Spanien är ett föregångsland vad gäller padel och spanjorerna själva är mycket förtjusta i sporten. Själva spelet har sitt ursprung i Mexiko och i Europa så byggdes de första padelbanorna i MarbellaCosta del Sol. I Spanien spelar man givetvis ute och priserna är betydligt lägre än i Sverige. Om du gillar padel men inte har ett hotell bokat som har egen bana så finns det ofta ett padelcenter i närheten. Är du ensam i familjen om att spela så brukar det alltid ordna sig där deras värdar parar ihop spelsugna besökare.

Padelresa till Spanien

Med sitt behagliga klimat året runt är Teneriffa, Gran Canaria och Fuerteventura perfekta resmål för allehanda sportiga aktiviteter. På Costa del Sol och Mallorca är höst, vår och vinter de mest behagliga årstiderna för att utöva lite mer fysiska sporter.

Fuerteventura

Apollos flaggskepp för en aktiv semester heter Playitas Resort, beläget på Fuerteventuras södra spets. Här kan du välja mellan att tillaga din mat i lägenheten eller njuta av ett brett matutbud på hotellets restaurang med uteservering precis vid poolen. Förutom padel finns det en mängd olika träningspass både på resorten och vid tillhörande sandstrand.
Playitas Resort, Fuerteventura

Gran Canaria

Om du önskar en semester i lyx och fantastiska naturomgivningar så är Radisson Blu Resort & Spa Mogan på Gran Canaria ett givet val.Hotellet är barnvänligt och det är inte långt till den lilla byn Puerto Mogán som även kallas “Lilla Venedig”.
Radisson Blu Resort and Spa, Mogan

Teneriffa

Reser du utan barn och gillar lite liv och rörelse så spana in Sunprime Ocean View i Playa de las Americas, Teneriffa. Hit kan du åka från 8 dagar till en hel månad- kanske dags att ta med ditt racket och arbetsdator?
Sunprime Ocean View, Teneriffa

Lanzarote

Lanzarote är hotell Club La Santa helt rätt för dig som önskar gå “all in” när det gäller sport. Ett 40-tal värdar ser till att du maxar din vistelse med allt från vindsurfing, cykling, Zumba, yoga, danspass, aerobics och runt 75 aktiviteter till. Här erbjuds du hela sex paddelbanor. Barnen har sin egen barnklubb med aktiviteter, lekar och spel.
Club La Santa, Lanzarote

Andra destinationer med padelbanor

Mycket av utbudet till padel på destinationen är som sagt centrerade till spanska orter men även i Kroatien, Egypten, Grekland och Turkiet finns det bra chanser att spela padel, här listar vi några av dessa hotell.

Grekland

Kreta är en stor ö och man kan alltid upptäcka något nytt. En bit utanför Chania ligger den större byn Platanias med gott om aktiviteter och en härlig, 4 km lång sandstrand. På Porto Platanias Village bord du i fräscha lägenheter och har nära till stranden (och padelbanan).

Porto Platanias Village, Kreta

Kroatien

Vi vågar påstå att Brac är Kroatiens mest kända ö och resorten Waterman Supetrus är en härlig kombination av strand, pooler och olika hotelltyper. Här spelar du padel i skuggan av pinjeträden, ackompanjerad av syrsornas sång men det finns givetvis även aktiviteter för de som är mer intresserade av minidisco, shower och Lolo & Bernie.

Waterman Supetrus Resort, Brac

Egypten

Ett resmål som är känd för sina snorklingsmöjligheter och vad kan passa bättre tänker vi än ett gott bad efter en padelmatch? Här finner du ytterligare ett Playitas hotell nämligen Aqua Vista, Afrikas största träningsläger. Resorten är i Hurghada och endast bara 15 minuter transfer från flygplatsen.

Aqua Vista, powered by Playitas, Hurghada

Turkiet

Alanya bjuder på sol större delen av året och har många fördelar för den som vill vara aktiv snarare än att bara ligga på stranden. Lägg dessutom till att i skrivande stund så är den turkiska valutan riktigt låg mot den svenska kronan vilket innebär att det blir riktigt prisvärt på plats och hotellen håller generellt en riktigt hög standard. Tåls att nämnas är ju även det turkiska köket dom serverar fantastiskt välsmakande mat, och ja, det finns även padelbanor som i nedan länk till fantastiskt fina Green Garden.

Green Garden, Alanya

Hittar du inte vad du söker? Sök fler charterresor till Spanien här.