Publicerad 3 mars 2009

I Dublin börjar festligheterna redan på torsdagen den 12 mars och fortsätter ända till tisdagen. Om du är party-sugen ska du defenitivt bege dig till Dublin över St. Patrick's-helgen. Årets tema “the sky is the limit” säger det mesta om hur hög stämningen väntas vara!

Tre höjdpunkter i Dublin

Under långhelgen sjuder Dublin av aktiviteter, med alltifrån komedishower, till musik, film och självklart karnevalsstämning.

1. St. Patrick's-paraden äger rum på tisdagen den 17 mars, klockan tolv. Starten går vid Parnell Square North och i år utlovas en parad som är större och bättre än någonsin.

2. En annan höjdpunkt, speciellt för ungdomar och familjer, är Denny Big Day Out, som äger rum från lunchtid på söndagen den 15 mars. Merrion Square är platsen och det bjuds det på musik, workshops i gatukonst, dansuppvisningar och mycket annat.

3. Guinness Store House ställer till med jättefest den 17 mars och slår två flugor i en smäll när de firar både St. Patrick's och sitt 250-års jubileum. Fler än tvåhundrafemtio artister utlovas och genrerna varieras vitt och brett. Men det bästa är kanske att allt detta är inkluderat i det normala inträdet, 15 euro.

Här kan du också fira St. Patrick's Day

Festligheterna begränsas inte till Irland utan firas även på många andra håll. Klä dig i grönt, måla en klöver på kinden och kliv in på närmaste irländska pub för att delta i festligheterna. Här är några städer som dessutom har parader:

London: Festligheterna äger rum på söndagen den 15 mars kring Trafalgar Square och paraden går från Piccadilly, längs Regent Street och förbi Trafalgar Square.

Sydney: Vid lunch på söndagen den 15 mars avgår St. Patrick's-paraden från hörnet av George Street and Bathurst Street.

Chicago: I Chicago tar man St. Patrick's Day på fullaste allvar. 2009 års St. Patrick's Day Queen är redan utsedd och på lördagen den 14 mars färgas the Chicago River grön! Paraden hålls på lördagen den 14 mars.

New York: Paraden startar vid 44th Street klockan 11 den 17 mars och fortsätter upp längs Fifth Avenue. De övre trappsteget vid The Metropolitan Museum of Art bjuder på bra utsikt för att se paraden passera.

Kika in på Dublins resmålssida
Allt om Dublin på ett ställe – sök och jämför priser och hitta inspiration.

Mer läsning om Dublin:
{{rg_link arrow=“1” article_id=“97” link=“Fem höjdpunkter” description=“En helg i Dublin.”}}

Läs mer om festivalen:
St. Patrick's Festival
Visit Dublin

Hitta flyg till Dublin

[script
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=419b1518cd5a3fd0dd4750dc078770d7&site=reseguiden&javascript=1]

Hitta hotell i Dublin under St. Patrick's

Tre-stjärniga hotell:

[script
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=101dd268111955b271bf179bf1d96da9&site=reseguiden&javascript=1]