Fira smekmånaden vid en romantisk paradisstrand

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Thinkstock
Många drömmer om att fira första dagarna som gifta, på en vit paradisstrand långt bort från vardagen. Ett härligt minne för livet och början på något nytt och spännande. Vi tipsar om romantiska paradisen Maldiverna, Bali och Aruba.
Publicerad 16 oktober 2013

Är bröllopsplanerna i full gång är det även dags att boka bröllopsresan. Det finns många vackra platser att njuta vid på tu man hand. Här tipsar vi om de tre favoriterna Maldiverna, Bali och Aruba där du och älsklingen får en härligt romantisk smekmånad.

Tropisk drömvärld i Maldiverna

Tropiska Maldiverna är en av jordens mest romantiska platser, med vackra paradislika stränder. Här kan nygifta strosa barfota i härlig vit strand och blicka ut över turkosblått hav. Många säger att Maldiverna upplevs bäst med den du älskar, kanske i en hängmatta på stranden. Ta på snorkel och upptäck korallreven, njut av en drink till solnedgången eller gå på matlagningskurs. Som nygift kanske du vill bo lite lyxigare och det gör du verkligen här. Maldiverna ligger i Indiska Oceanen och har mer än tusen öar, uppdelat på 26 atoller. Apollo och Fritidsresor erbjuder charterresor hit. Flyget tar cirka 15 timmar och landar på huvudön Malé. Apollo tar dig till öar som Kuramathi, Kandooma och Biyadhoo. Med Fritidsresor kan du semestra på öar som Meedhupparu, Iru Fushi, Kurumba, Kuredu och Kuramathi. Det är högsäsong under november till april. Prismässigt är det lite dyrare att semestra här än medelsnittet.

Kärleksön Bali i Indonesien

På frodiga Bali får du fina stränder, mäktiga vulkaner och porlande vattenfall. De mest besökta stränderna hittar du på öns sydkust. Den vackra ön i Indonesien sägs dessutom vara kärlekens ö, så en smekmånad här kan inte gå mer än rätt. Här finner ett kärlekspar som precis bytt ringar, verkligen lugnet ihop. Ett stort plus i kanten är den sköna spakulturen, så passa på att njuta av en spabehandling ihop. Gillar du dessutom vågsurfing så har du kommit till ett surfparadis i världsklass. Gör gärna ett besök vid Balis mest bildsköna och fotograferade tempel “Ulun Danu”. Apollo har charterresor till Bali och populära orter är Sanur, Tanjung Benoa och Nusa Dua. Det är högsäsong under april till oktober och det tar cirka 21 timmar att ta sig hit. Priserna på Bali är relativt låga så det är billigt att semestra här.

Perfekta stränder på Aruba

Elva timmar bort hittar du det karibiska paradiset Aruba. Perfekt för ett nygift par som vill ha några sköna och bekymmersfria semesterdagar. Här finns stränder du inte hittar någon annanstans med härligt turkosblått hav. Sanden är av finkornig korall vilket gör den sval och skön att sticka ner tårna i. Passa på att ta vackra bilder med nya ringarna på fingret. Mellan kusterna är ön torr och stenig med karga kaktuslandskap, så det är vid stranden semestern ska ske. Palm Beach är den populäraste stranden, med vattensporter, restauranger och butiker. En annan rekommenderad strand är Eagle Beach. Ät en romantisk middag till solnedgången, med meny från hela världen. Utforska gärna öns smultronställen med jeep. Du kan åka på charter till Aruba med Ving och charterresorna går under oktober till mars. Priserna på ön är ganska normala.

I Reseguidens jämförelsetjänst hittar du din bröllopsresa

- Hitta charter till Maldiverna
- Hitta charter till Bali
- Hitta charter till Aruba

- Kolla in alla erbjudanden till bröllopsresor


Lyxig charter till MaldivernaLyxig charter till BaliLyxig charter till Aruba

Om Maldiverna Asien

Att bo i en bungalow ute på vattnet är rena drömmen för de flesta och här i Maldiverna finns de här stugorna på nästan varenda ö.

Maldiverna består av mer än 1100 korallöar, många med perfekta sandstränder men bara drygt en femtedel är bebodd. Det finns också ett 50-tal öar som ägs av hotell och där bara gästerna har tillgång till stränderna. De många korallreven är perfekta för dykning, här finns både färgglada och exotiska fiskar. Om du är väldigt intresserad av dykning är det slöseri med tid att bo på hotell, det går att bo på många av dykbåtarna.

På Maldiverna finns inte bara en, utan två (!) restauranger som ligger under havsytan. Den ena, Ithaa på ön Rangalifinolhu, ligger fem meter under ytan och har bara plats för 14 gäster. Den andra, Subsix, ligger på den privata ön Niyama, och är en lite större gourmetrestaurang som ligger sex meter under ytan.

Västra sidan av Reethi Beach
1 / 9
Strand på Maldivene
2 / 9
Öde strand på Maldiverna
3 / 9
Det här är jag...
4 / 9
Här var vi på en promenad runt ön.
5 / 9
Det är obeskrivligt!
6 / 9