Fem tips för en lyckad weekend i Dublin

Fridakrantz
Reseguiden, besökt 15 länder

iStock
Foto: Frida, Reseguiden
Reseguidens Frida har bott i Dublin och kan denna underbara stad bättre än de flesta. Här är ett axplock av tips och aktiviteter som passar sig för en weekend i hennes favoritstad!
Publicerad 15 mars 2018

Irland nationaldag är på gång, och detta år faller sig St Patrick’s Day (den 17:e mars) perfekt till på en fredag. Men Dublin har mycket att erbjuda och är inte bara värt ett besök en gång om året.

1. Besök när som helst på året.

Irland kallas den gröna ön av en anledning. Här är det lika vackert året om. Vädret är milt och förändras snabbt. Dagen som börjar med regn kan klarna på ett par timmar och bli solig och skön. Irland kännetecknas också av den friska luften och typiska irlandsblåsten.

2. Bo centralt.

Här är ett tips från en som har bott i landet i två år och fått utstå landets kollektivtrafik lika länge - det är väl värt en extra kostnad för att se till att bo så centralt som möjligt! Dublin stadskärna är liten till ytan och om du bor centralt sparar du tid, pengar och huvudbry.

3. Gå till Guinness Storehouse

.
Huvudstadens populäraste turistattraktion är väl värt ett besök. Ett museum i olika nivåer där du kan certifieras i konsten att hälla upp en Guinness på rätt sätt… Höjdpunkten är att upplevelsen avslutas på en rooftop bar med stadens bästa utsikt och en Guinness i handen.

4. Handgjord glass från Dingle

Om du vill testa något unikt, ta dig till Wicklow Street och köp glass på Murphys Ice Cream. Servicen är extraordinär och du får provsmaka de olika sorterna innan du bestämmer dig. Mitt favoritkombo är hallonsorbet tillsammans med gin-glass - en frisk glassblandning som smakar som en cocktail!

5. Ta en dagsutflykt

Dublin är en storstad med småstadskänsla, en eller två dagar räcker för att lära känna staden. Passa på att ta dig ut och uppleva naturen när du ändå är på Irland.

Nationalparken Wicklow ligger en timme bort med bil men kan vara svår att ta sig till med kollektivtrafik. Om du inte har möjlighet att hyra bil, gå till Connoly Station och ta DART-tåget till Malahide, Bray eller Howth.

Malahide bjuder på kritvit strand och ett vackert slott i toppskick. Åker du till Bray kan du promenera Bray Head för svårslagen utsikt eller ta den populära “Cliff walk” till Greystones. Howth är den lilla fiskebyn med söndagsmarknad och en lång härlig promenad längs havet till den bildsköna fyren.

Boka din resa till Dublin:
- Flyg & hotell Dublin
- Flygbiljetter
- Hotell i Dublin
- Erbjudanden


Våra bästa weekenderbjudanden just nu!

Om Dublin Irland, Europa

Historia
Shopping
Kultur
Nattliv
Nöjespark
Storstad

Nobelpristagares hem, vackra landskap, ett rikt musikliv och en mysig storstad – Dublin i Irland är en stad med ett varierat utbud av sevärdheter och aktiviteter för både stora och små.

Dublin är staden som har varit hem åt fler Nobelpristagare i litteratur än någon annan stad. Kända författare som William Butler Yeats, James Joyce och Samuel Beckett kommer härifrån. Gå i författarnas fotspår genom att till exempel besöka puben The Brazen Head som nämns i Joyces Odysseus, eller ta en titt på bron Samuel Beckett bridge, som är namngiven efter den kända författaren. I Dublin finner du också Europa största stadspark – Phoenixparken. I den 800 hektar stora parken finns det mycket att titta på och bland annat Dublin zoo ligger här där du kan se allt från olika apor till giraffer och pingviner. Om du är ett fan av rockgruppen U2 har du kommit till rätt stad. De äger hotellet Clarence, som ligger i nöjeskvarteret Temple Bar. Här hittar du många pubar, där många artister och band spelar flera kvällar i veckan. Ta gärna en tripp till Guiness berömda bryggeri som också ligger i staden. Här kan du få en rundtur och lära dig allt om hur detta berömda öl tillverkas. Dublin är en riktig nöjesstad!

The Temple Bar i Temple Bar
1 / 33
Stadsbild från Dublin
2 / 33
St Patrick´s Cathedral
3 / 33
Vi provar Guiness
5 / 33
Här bodde jag
7 / 33
O'Connell Bridge
8 / 33
Spontan spelning på The Brazen Head
9 / 33
St. Patrick's Cathedral
10 / 33
Flitiga trummare
11 / 33
The Record Tower
15 / 33
Guinness och regn
16 / 33
The Old Jameson Distillery
17 / 33
Samuell Becket Bridge
19 / 33
St Stephen Green Shopping Center
22 / 33
Sandskulpturer
23 / 33
Hard Rock Cafe
24 / 33
The Brazen Head
26 / 33
Knightsbridge Bar
27 / 33
Molly Malone
29 / 33
I and 3 locals
30 / 33