Publicerad 17 mars 2017

Irland nationaldag är på gång, och detta år faller sig St Patrick’s Day (den 17:e mars) perfekt till på en fredag. Men Dublin har mycket att erbjuda och är inte bara värt ett besök en gång om året.

1. Besök när som helst på året.

Irland kallas den gröna ön av en anledning. Här är det lika vackert året om. Vädret är milt och förändras snabbt. Dagen som börjar med regn kan klarna på ett par timmar och bli solig och skön. Irland kännetecknas också av den friska luften och typiska irlandsblåsten.

2. Bo centralt.

Här är ett tips från en som har bott i landet i två år och fått utstå landets kollektivtrafik lika länge - det är väl värt en extra kostnad för att se till att bo så centralt som möjligt! Dublin stadskärna är liten till ytan och om du bor centralt sparar du tid, pengar och huvudbry.

3. Gå till Guinness Storehouse

.
Huvudstadens populäraste turistattraktion är väl värt ett besök. Ett museum i olika nivåer där du kan certifieras i konsten att hälla upp en Guinness på rätt sätt… Höjdpunkten är att upplevelsen avslutas på en rooftop bar med stadens bästa utsikt och en Guinness i handen.

4. Handgjord glass från Dingle

Om du vill testa något unikt, ta dig till Wicklow Street och köp glass på Murphys Ice Cream. Servicen är extraordinär och du får provsmaka de olika sorterna innan du bestämmer dig. Mitt favoritkombo är hallonsorbet tillsammans med gin-glass - en frisk glassblandning som smakar som en cocktail!

5. Ta en dagsutflykt

Dublin är en storstad med småstadskänsla, en eller två dagar räcker för att lära känna staden. Passa på att ta dig ut och uppleva naturen när du ändå är på Irland.

Nationalparken Wicklow ligger en timme bort med bil men kan vara svår att ta sig till med kollektivtrafik. Om du inte har möjlighet att hyra bil, gå till Connoly Station och ta DART-tåget till Malahide, Bray eller Howth.

Malahide bjuder på kritvit strand och ett vackert slott i toppskick. Åker du till Bray kan du promenera Bray Head för svårslagen utsikt eller ta den populära “Cliff walk” till Greystones. Howth är den lilla fiskebyn med söndagsmarknad och en lång härlig promenad längs havet till den bildsköna fyren.

Boka din resa till Dublin:
- Flygbiljetter
- Hotell i Dublin
- Erbjudanden