Publicerad 5 februari 2014

Italien är ett brett resmål och våra favoriter i södra Italien är öarna Sardinien, Sicilien och Kalabrien på den italienska rivieran. Vi har valt ut sex charmiga charterhotell med hög semesterkvalitet.

Villa Daphne, Sicilien

Här bor du på ett mindre hotell mer likt en större villa, med skön och personlig atmosfär. Koppla av vid den lilla poolen med jacuzzi eller ta dig till den närbelägna Recanatistranden. Rummen är välutrustade med egen uteplats. I priset ingår endast frukost, men det finns en restaurang som serverar italienska läckerheter till lunch och middag. Hotellet ligger i Giardini-Naxos, som är ett bra exempel på en klassisk siciliansk småstad och ett bra resmål för badsugna barnfamiljer.
Sök resor till Villa Daphne

Villa Belvedere, Sicilien

Det här familjeägda vuxenhotellet ligger i lugna omgivningar tio minuter från centrum i romantiska Taormina. Rummen är i äldre stil och vissa har havsutsikt ut mot Naxosbukten. Vid poolområdet kan du sola, bada och köpa något gott i snackbaren. Hotellet serverar frukost men har ingen egen restaurang, så lunch och middag får du äta på någon av de mysiga restaurangerna i centrum.
Sök resor till Villa Belvedere

Punta Negra, Sardinien

Här bor vuxna gäster i sköna dubbelrum på ett lugnt hotell med egen sandstrand. Poolområdet består av tre pooler och en jacuzzi och ligger vackert med utsikt över havet. Det finns även möjlighet till massage och tennis. När du är hungrig kan du välja mellan restaurang, bar, snackbar och café. I priset ingår endast frukost. Hotellet ligger i lugna och vackra Porto Conte, en sex kilometer bukt nära Alghero, ett resmål som passar alla.
Sök resor till Punta Negra

Baia Di Conte, Sardinien

Det här familjevänliga hotellet ligger i lantliga omgivningar nära stranden i Porto Conte på Sardiniens nordvästra kust. Det finns sviter för upp till åtta personer, så här trivs den stora familjen riktigt bra. Koppla av vid poolområdet som har tre pooler eller ta del av aktiviteter som vindsurfing, kajak och tennis. Det finns möjlighet att boka till all inclusive.

Hotel Torre Marino, Kalabrien

Här bor du med havet som närmsta granne, i lugna och gröna omgivningar. Poolområdet passar hela familjen och har separat barnpool. Det finns även lekplats för de minsta familjemedlemmarna och tennis för den aktiva semesterfiraren. Rummen ligger utspridda i trädgården med antingen balkong eller terrass. Frukost och middag ingår i priset och i hotellrestaurangen serveras både italienska och internationella rätter. Närmaste by är Santa Domenica Ricardi och sex kilometer bort ligger Tropea, ett av syditaliens populäraste resmål.

Hotel Cala di Volpe, Kalabrien

Det här charmiga hotellet ligger på kusten mellan populära Tropea och pittoreska Capo Vaticano. Du bor i lägenheter med antingen vacker utsikt över havet eller in mot den lummiga trädgården. Poolområdet lockar till svalkande dopp, och det finns separat barndel i poolen. I hotellrestaurangen finns både lokala och internationella rätter, och i priset ingår frukost och middag.

Ta sig till Italien

Det tar under fyra timmar att flyga till Italien. TUI och Airtours har charter till Sardinien. TUI, Solresor, Airtours och Scandjet har charter till Sicilien. Till Kalabrien åker du med Solresor.

Hitta all charter till Italien:
- Kolla in all charter till Italien.
- [a https://www.reseguiden.se/resor/italien
new]Allt om resor till Italien.

Resor till Sardinien, Sicilien och Kalabrien