Ett roligare dygn i Bangkok

Veronicah
Medlem sedan 2009, besökt 20 länder

Bild: Matton
Foto: rolf_52, medlem sedan 2007
Foto: zebvonzauna, medlem sedan 2006
Bangkok är en av världens häftigaste städer. Har du varit i staden innan, skippa alla typiska turistattraktioner, det är så mycket annat spännande du kan göra i Thailands huvudstad.
Publicerad 8 november 2009

Har du bara 24 timmar på dig, får du inte missa det här:

Ät frukost som thailändare

På gatorna kring enorma Lumpini-parken har enkla matstånd (tisdag till söndag) utmärkt thaimat till mycket låg pris. Ät frukost som thailändare, testa anka med ris. Är du en morgonmänniska ska du passa på att hänga med på lite morgongympa. I Lumpini-parken är det full aktivitet med tai chi, yoga, badminton och löpning redan klockan sju.
Läge: Mitt emot Chulalongkorn Hospital, längs västra sidan av Lumpini-parken, till gatan Langsuan.
Pris: Standardrätt från 7 kronor

Lyxbåt på floden

Flera lyxhotell längs Chao Phraya-floden har flotta båtar som gratis skjutsar mellan hotellen och piren vid bron Saphan Thaksin. Längsta turen går till Marriott Resort and Spa, cirka 20 minuter nedströms. I den tropiska värmen är en flodtur en färgstark och svalkande upplevelse.
Läge: BTS Saphan Thaksin (bryggan)
Pris: Gratis

Kombinera nytta med nöje

Kombinera toalettbesöket med en musikalisk upplevelse på nattklubben Route 66 på nöjesgatan RCA. På den enorma tjejtoaletten lirar ofta ett rockband. Thailändarna kombinerar nytta med nöje.
Läge: New Phetchaburi Road

Racing mitt i staden

Om inte Bangkok-trafiken är tillräcklig fartfylld för dig, har RCA en rejäl gokart-bana du kan testa. Om du vill ha fart och spänning, samt roliga utmaningar, ska du åka till RCA.
Läge: RCA Royal City Avenue, New Phetchaburi Road
Pris: 90 kronor för 8 minuter

Chokladfrossa

Thairestaurangen Spring and Summers är en av Bangkoks dolda pärlor. Den trendiga kafédelen, Summer, är specialiserad på välsmakande chokladefterrätter och är ett måste för alla som älskar choklad. Namnen på efterrätterna som till exempel ”Cup C” och ”Better Than Sex”, är lite banala, men ska vara fantastisk goda. Spring and Summers är mycket populär så det är lönt att boka i förhand.
Läge: Sukhumvit 49
Pris: från 30 kronor (små portioner)

Stillsam adrenalinkick

Mitt i Chinatown finns Dumnam där du snabbt och enkelt kan ta ditt dykcertifikat. Dykning är en av få aktiviteter som ger adrenalin och intensitet på samma gång som stillhet och lugn.
Läge: 282 soi Duang Tawan, Charoen Krung Road
Pris: Grundläggande dykcertifikat 2700 kronor

Gå på bio – i sängen

På Enigma på Siam Paragon kan du se film i en stor dubbelsäng, avskärmad från grannsängen. I sängen är det gott om kuddar att leka med, men du får betala dyrt för det också. Om du inte vill betala så mycket har Bangkok flera stycken VIP-biografer för priset av ett ordinärt, svenskt biobesök.
Läge: BTS Siam Square
Pris: 600 kronor för 2 personer

Missa gärna

1. Falska ädelstenar. Turister luras att köpa ädelstenar som senare visar sig vara av mycket låg kvalité.

2. Droger. Undvik all kontakt med droger. Förutom de uppenbara skadliga skälen, ser inte den thailändska polisen med blida ögon på droganvändande och straffen är extremt hårda.


3. Kortspel. Turister bjuds in att spela kort om pengar. Insatserna är till en början små och gästen vinner. Efterhand höjs insatserna och man börjar plötsligt förlora. Motspelarna visar sig spela i lag och det är näst intill omöjligt att vinna.

Flyg till Bangkok

Hotell i Bangkok från 3 stjärnor

Om Bangkok Thailand, Asien

Nattliv
Nöjesliv
Prisvärt
Shopping
Storstad

Bangkok kallas av thailändarna för ”änglarnas stad”, en kanske inte helt felaktig benämning av den myllrande miljonstaden som erbjuder allt mellan himmel och jord.

Bangkok är beläget fyra mil norr om Thailandviken och staden erbjuder allt från kultur och historia till shopping och fina restauranger. Oavsett storlek på ens plånbok, här finns något för alla! Du tar dig enkelt runt i staden genom Skytrain, tuk-tuk eller taxi. För den kulturintresserade finns över 400 tempel att besöka, ett av de populäraste är Wat Pho och här finns också den vilande Buddahn, helt gjord av guld. Ytterligare två stora sevärdheter är Smaragdpalatset Wat Phra Kaew och Grand Palace som bör stå överst på varje turists lista av sevärdheter.

För den som vill ägna några timmar åt shopping finns stort urval, Siam Center och MBK Center är populärt bland turister tack vare dess breda utbud och låga priser. Är du ute efter lyxvaror är snarare ett besök på The Emporium att föredra.

Bangkok har sitt eget Chinatown och här finns den ökända Nakhon Kasem, tjuvarnas marknad, som säljer alla typer av begagnat gods. Kvarteret har också mängder av restauranger och atmosfären bjuder på en upplevelse i sig. Tröttnar du på tempo och rundvandring kan du besöka Lumpini parken, den gröna oasen mitt i staden. Köp med god mat från någon av marknaderna och ha picknick i skuggan av träden.