Publicerad 16 augusti 2008

1. Lördag i Temple Bar:
Området bubblar av aktivitet dag som natt och festglada människor samsas med gatukonstnärer, turister och Dublinbor. På lördagar blommar kvarteret upp lite extra med mat- design och bokmarknader. Flanera runt och titta på lokala designers arbete och käka något gott.

2. Shoppa loss:
Den mysiga gågatan Grafton Street är kantad med butiker. Här finner du många av de större kedjorna som Miss Selfridges, Laura Ashley och Oasis. I det välkända varuhuset Brown Thomas hittar du lyxiga märken som Louis Vuitton och Prada.

Om plånboken inte håller för extravagans ska du bege dig till Henry Street norr om floden. Sväng vänster från O'Connell Street vid den höga spiran. Här finner du många stora varuhus som Debenhams och budgetfavoriten Penneys – här kan du verkligen fynda.

3. Fikapaus:
Käka supergoda crépes i färgglad snabbmatsmiljö på Lemon Crepe & Coffe Co. 60 Dawson St eller 66 South William St.

Stanna till för en snabb och billig bagellunch på The Bagel Factory. Kedjan finns på flera platser runt om i centrum.

Missa inte Keough’s omtalade Scones. Hallonsconesen gör ingen besviken!
1-2 Trinity St.

4. Guiness Store House:
Du går själv runt i egen takt och lär dig mer om det svarta ölet. När du når toppen kan du vila ut med den välförtjänta Guiness som ingår i entréavgiften. Baren är inglasad och har en 360 graders vy över Dublin.

5. Middags-erbjudandet “Early Bird”: Många restauranger har erbjudanden till de som är tidigt ute. Ofta flera rätter till ett bra pris. Gäller i regel innan 18-19 på kvällen, men fråga gärna restaurangen vad som gäller.Spartips! Om du är sugen på guidad tur kan du välja Dublin Bus egna stadsturer. Då kan du köpa ett dygns- eller flerdagarskort som gäller både för rundturen och kollektivtrafiken.