Publicerad 23 oktober 2017

Garden Route är den kanske mest kända sydafrikanska destinationen, efter Kapstaden och Kruger National Park, och med all sin rätt. Inom ett par hundra kilometer är utbudet av växtlighet, djurliv och frilufsliv fantastiskt. Garden Route omfattar ungefär kusten från Mossel Bay i väst till strax utanför Plettenberg Bay i öst. Garden Route är en fantastisk idyll, men det är också värt att få med sig andra platser i området.

Hermanus

I valstaden Hermanus har du möjlighet att iaktta valarna från land, då de ofta kommer in till kusten. Här kan du också komma riktigt nära vithajar via en nedsänkt hajbur. Förutom ett rikt undervattensliv erbjuder Hermanus skaldjursrestauranger, gallerior och vackra naturreservat. Detta är en lugn stad som passar perfekt för både pensionärer och barnfamiljer.
Hitta hotell i Hermanus här.

Plettenberg Bay

Plettenberg Bay, eller Plett, som staden är mest känt som, är den mest moderna platsen på Garden Route. Plettenberg Bay, eller Afrika riviera som många gillar att kalla staden, har långa stora sandstränder och fantastiska surfmöjligheter. Är det dåligt väder finns det bra utflykter som bland annat Monkeyland, några kilometer utanför staden.
Restaurangtips: The Lookout Deck och Nguni
Hitta hotell i Plettenberg Bay här.

Tsitsikamma National Park

Tsitsikammaregionen sträcker sig från Bloukrans River i väst och Eerste River i öst, gränsar i nord till de imponerande Tsitsikammabergen och Indiska oceanen i söder. Området passar utmärkt för dig som älskar äventyr och natur och som önskar en aktiv semester. Här upplever du allt från idylliska turiststråk till nervkittlande bungy jump från 216 meter höga Bloukrans Bridge.

Addo och Addo Elephant Park

Addo-området är känt som elefantens och rosens dal. De närliggande områdena har många citrusgårdar och när träden står i full blom genomsyras luften av frisk citrusdoft. Ett bra alternativ till Krügerparken är ett besök till Elephant Park, mycket uppskattat. Parken är cirka 70 kilometer bred och har bland annat elefanter, lejon, zebror och antiloper. Du kan köra på egen hand eller åka in i parken med en guide. Ett tips är att anlita en kunnig guide för att få en så bra upplevelse som möjligt.
Hitta hotell i Addo här.

Oudtshoorn

Kör genom Swartberg Pass på väg till Oudtshoorn - Swartberg är bland de bäst exponerade bergskedjorna (fold mountain chains) i världen, och denna passagen leder dig genom praktfulla och natursköna formationer. Oudtshoorn är strutsens huvudstad. Ta chansen att besöka en strutsfarm eller smaka på en utsökt bit strutskött. Oudtshoorn passar bra för hela familjen eftersom du hittar många utflyktsmöjligheter, som ett besök på Cango Wildlife Ranch - ett privat zoo som speciliserat sig på stora kattdjur. I regionen hittar du även den spektakulära Cango Caves, Afrikas största grotta och ett av världens största underverk.
Restaurangtips: Kalinka Karoo Cuisine
Hitta hotell i Oudtshoorn här.

Wilderness

Wilderness är en eftertraktad internationell semesterort. Detta charmiga paradis är ett populärt ställe för vattenentusiaster. Wilderness har ett fantastiskt djurliv och är den idealiska platsen för till exempel vandring, camping, ridning, paddling i natursköna omgivningar. Gör gärna ett besök i Timberlake Organic Village i utkanten av Wilderness. Timberlake är en by med små butiker i stugstil. Här kan du till exempel handla lokalproducerade sötsaker, organiska matvaror, ost, vin och hälsoprodukter.
Restaurangtips: The Girls og Zucchini i Timberlake Organic Village
Hitta hotell i Wilderness här.

Kapstaden

Kapstaden är omgivet av majestätiska berg och sandlika bukter - en mycket vacker och intressant stad. Taffelberget, eller Table Mountain som det heter på engelska, är ett “måste”. Linbanor går hela vägen upp och utsikten är fantastisk. Missa inte heller Robben Island där bland annat Nelson Mandela satt fängslad under omänskliga förhållanden. Trevliga utflykter är Chapman’s Peak Drive, Boulders Bay och Kirstenbosch Botanical Garden.
Övernattningstips: Primi Seacastle i Camps Bay
Hitta hotell i Kapstaden här.

Stellenbosch

Stellenbosch är omgivet av spektakulära berg och några av världens mest berömda vingårdar. Hit reser du först och främst för att besöka olika vingårdar, och för att njuta av god mat och dryck, eller kanske vandra i vacker natur. Själva centrum är inte så spännande. Välj gärna att bo på en av vingårdarna.
Hitta hotell i Stellenbosch här.

I Reseguidens sökmotor kan du hitta din resa till Sydafrika:
- Flyg till Sydafrika
- Hotell i Sydafrika
- Hyrbil i Sydafrika
- Erbjudanden till Sydafrika


Erbjudanden – Sydafrika