Publicerad 14 januari 2015

Här kan du läsa mer om reseexperternas bästa gissningar om de hetaste resmålen 2015. Kommentera gärna längst ner i artikeln vad du själv tror blir årets trendigaste resmål.

Singapore

Om det är någon gång man ska vara i Singapore är det i år. Den nionde augusti går nationaldagsparaden av stapeln, och i år blir den extra spektakulär då landet firar 50 år av frihet. Andra anledningar till att besöka Singapore är för deras makalöst goda mat med smaker från hela Asien, deras utomordentliga shoppingutbud och deras fina hotell, där välkända Raffles är ett av de bästa.
Läs mer och boka din resa till Singapore här.

Namibia

I ett av Afrikas vackraste länder, Namibia, finns det ett stort utbud av saker att göra. Höjdpunkter som är värda att nämna är spännande safariturer på savannen, sanddynerna i Sossusvlei, nationalparken Etosha och spökstaden Kolmanskop. För dig som gillar när adrenalinet pumpar finns det gott om pulshöjande aktiviteter att välja mellan. De mest populära är bergsklättring, fallskärmshopp, kitesurfing, sandboarding i öknen och att vandra i Fish River Canyon.
Läs mer och boka din resa till Namibia här.

Litauen

Det här spännande landet i öst skrivs det inte så mycket om, men det betyder inte att det inte finns saker att göra. Huvudstaden Vilnius bjuder på färgglada kyrkor, vackra byggnader, bra shopping och många bra barer och restauranger. Ett besök till Šiauliai rekommenderas för att häpnas över alla kors som lämnats där av pilgrimer från hela världen. Missa inte heller Curonian Spit som är en långsmal kuststräcka med sanddyner som separerar Curonian-lagunen från Östersjön.
Läs mer och boka din resa till Litauen här.

Nicaragua

Det här vackra och exotiska landet är för många fortfarande ganska främmande, trots att det är det största landet i Centralamerika. Här finns det sjöar, vulkaner, frodiga skogar, intressanta städer och vackra, nästan öde stränder. I Nicaragua går det utmärkt att vandra, cykla, paddla kajak i floder och att surfa nerför aktiva vulkaner. Landet är hem till många spännande djurarter som till exempel spindelapan, jaguarer och krokodiler.
Läs mer och boka din resa till Nicaragua här.

Irland

Irland är kanske mest känt för festglada irländare som dricker Guinness och skrattar i kör. Visst stöter man på det ifall man besöker en bar eller två, men landet har så mycket mer att erbjuda. För att uppleva en av de vackraste delarna av landet bege dig till Connemara på västkusten. Här kan du njuta av helt oförstörd natur, gyllene stränder och otroligt vänlig lokalbefolkning. Besök inte Irland utan att komma hit.
Läs mer och boka din resa till Irland här.

Republiken Kongo

Republiken Kongo är en fascinerande plats med en djungel som är hem för såväl olika folkstammar som gorillor, elefanter och schimpanser. Om du väljer att resa hit är ett besök till Parc National Nouabalé-Ndoki och Parc National Conkouati-Douli ett måste. Här får du uppleva djur och natur som du aldrig tidigare skådat, hela vägen från Atlanten upp till djungeltäckta bergstoppar. Besök också Rénatura Congo där du får se hjälparbetare frigöra sköldpaddor från fiskenät.
Läs mer och boka din resa till Republiken Kongo här.

Serbien

Serbien är ett land som har otroligt mycket att erbjuda. Huvudstaden Belgrad är en pulserande stad med bra shopping och ett livligt nattliv. Bege dig till stadsdelen Skadarska för mysiga tavernor, kaféer och konstmuséer. Besöker du landet vintertid borde du definitivt åka skidor i Kopaonik. Oavsett årstid är Zlatibor-regionen en utmärkt plats att uppleva det riktiga Serbien på.
Läs mer och boka din resa till Serbien här.

Filippinerna

Det är inte bara populära länder som Thailand, Vietnam och Malaysia som har fantastiska stränder och bra dykvatten. Det stora öriket Filippinerna har fler än 7 100 öar och blir ett allt hetare resmål. Det mest spännande området är Palawan-arkipelagen som är skyddad som världsarv. Här finns massor av öar med naturliga laguner, långa vita sandstränder och kristallblått hav. Här ligger bland annat Bacuit Bay, Ariara Island och El Nido Pangulasian Island.
Läs mer och boka din resa till Filippinerna här.

I Reseguidens sökmotor kan du hitta din resa till någon av dessa exotiska platser:
- Flyg
- Hotell
- Erbjudanden