– Därför åker jag till Rhodos för 25:e gången

Ellinor
Reseguiden, besökt 19 länder

Foto: ingridhell, medlem sedan 2007
Foto: ingridhell, medlem sedan 2007
Att komma till Rhodos är som att komma hem. I maj åker Ingrid tillbaka för tjugofemte gången. Här berättar hon om passionen för Rhodos.
Publicerad 19 mars 2010

Ingrid, mer känd på Reseguiden som Ingridhell, har länge hyst varma känslor för Grekland och resorna har blivit många. Trots att hon besökt en rad olika platser, så är det för Rhodos som hjärtat klappar lite extra. En av fördelarna är variationen.

– Hela östra sidan är full med bra ständer. Vägarna är fina så det är enkelt att ta sig fram i mellan byarna och sen ta ett dopp, säger Ingrid.

Rhodos gamla stadsdel är en favorit

Gamla stan är vida känt för sin charm och är en riktig favorit, även för Ingrid själv och hon är gärna tidigt ute.

– Strosa i gränderna tidigt på morgonen innan alla affärer har öppnat och se hur de börjar sopa framför dörrarna till butiker och göra iordning för dagen, tipsar Ingrid.

Hon berättar vidare att man två gånger i veckan kan promenera på muren som är tre kilometer lång, och se staden lite från ovan.

– På våren är muren täckt av röd vallmo, berättar hon och tipsar om att besöka även vallgraven på morgonen innan det blir för varmt.

Ingrid tipsar om utflykter på Rhodos

1. Byn Lindos på östkusten
Lindos är en turistfälla, men väldigt vackert. Åk dit tidigt eller sent på dagen innan alla turister välljer in.

2. Ön Prassonissi vid Rhodos sydspets
Prassonissi betyder den gröna ön och är vindsurfarnas paradis, eftersom det blåser så enormt. En smal landtunga förbinder ön med fastlandet, oftast är det högvatten, men ibland kan man gå över.

3. Kurorten Kalithea
Mitt favoritställe. Jag har sett Kalithea resa sig från totalt förfall till invigningen av ett underbart ställe, 2007. Det ligger bara 5 kilometer från Rhodos stad och vi åker alltid dit en dag och solar och badar.

4.Klippbad vid Ladiko, Anthony Quinn Bay
Ett fint ställe med klippbad. Vi brukar svänga in där på vår väg ner till Lindos.

5. Eptá Pigés, De sju källorna
Ett av öns finaste skogsområden med påfåglar som går omkring vid bäckar och vattenfallen. Man kan gå en skogsstig till sjön, eller vada genom vatten i en smal tunnnel. Inget för den som har lätt för att få cellskräck.


Nyfiken på Rhodos? Läs mer här.

Billigaste chartern just nu

Hitta flyg till Rhodos

Hitta hotell på Rhodos

Spana gärna in Ingrids härliga bilder från Grekland.