Bröllop och romantik utomlands

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Thinkstock
Fira smekmånaden tillsammans på en av jordens mest romantiska platser. Det finns många vita stränder att semestra på. Här får du inspiration till din romantiska resa.
Publicerad 21 januari 2014

Här får du romantisk inspiration till din bröllopsresa. Många drömmer om åka på smekmånad till ett resmål med romantiska omgivningar, paradisliknande stränder och vajande palmer. Andra bestämmer sig till och med för att byta ringar och löften utomlands. Här får du romantiska resmål att längta till.

Maldiverna

Maldiverna är en tropisk drömvärld och kanske en av jordens mest romantiska platser. Släng av dig skorna och vandra barfota på den vita sandstranden och blicka ut mot det turkosblåa havet. Undervattensvärlden är minst lika vacker och det finns dykning och snorkling i världsklass. Hotellen är exklusiva med all inclusive och hög service. Fritidsresor och Apollo har charter hit och efter 15 timmar landar du på huvudön Male. Därefter tar du dig vidare till någon av de 26 atollerna med flyg eller båt. Kuredu är en av de populäraste öarna.

Mexiko

Mexiko skönhet bäddar för en perfekt semester på tu man hand. Här får nygifta njuta av vita stränder, turkost hav och vajande palmer. Omgivningarna är tropiska och du får en skön och avslappnad semester. Dessutom är mayakulturen riktigt spännande med välbesökta tempelstäder. Även vattenaktiviteter lockar, vad sägs om fantastiska snorkelmöjligheter och att simma med delfiner? Populära resmål är Mayarivierans huvudort Cancún, fina Playa del Carmen, lugna Tulum och natursköna Isla de Holbox. Här bor du på lyxiga och strandnära hotell med all inclusive. Apollo, Fritidsresor och Ving har charterresor hit och flyget tar runt 12 timmar.

Seychellerna

Seychellerna har några av världens vackraste stränder och här får du en perfekt smekmånad med din älskling. Det är ett exklusivt paradis med kritvit korallsand att sticka ner tårna i, vackra solnedgångar och många orörda platser att besöka. Här ligger fokus på absolut avkoppling, vilket många drömmer om första tiden som gifta. Naturen är välbevarad och både fåglar och världens största landsköldpadda trivs bra här. Till Seychellerna tar du dig med reguljärflyg och du bokar eget hotell, eller så bokar du ett paket. Ving har till exempel paketresor till öarna Mahé, Praslin, La Digue och Denis Island.

Boka romantiskt hotell

När du bokar din charter kan du leta efter hotell anpassade för vuxna och par, extra lyxiga hotell eller kanske ett hotell med stor spaanläggning. Vill du ha det riktigt bekvämt kan du boka med all inclusive med brett restaurangutbud i form av både bufférestaurang och à la cartérestaurang.

Gifta sig utomlands

Är drömmen att byta ringar och löften på en romantisk strand finns det några saker som kan vara bra att tänka på innan. För att vigseln ska vara giltig i Sverige måste du vigas av en vigselförättare som är godkänd av de lokala myndigheterna. Mer information hittar du på Skatteverkets hemsida, Svenska kyrkans hemsida och här hittar du information om vigsel på ambassad. Vad som gäller beror även på vilka regler landet har.

I Reseguidens jämförelsetjänst hittar du lyxig charter till hela världen.


Romantiska bröllopsresor


Lyxig charter till MaldivernaLyxig charter till MexikoFlyg till Seychellerna

Om Maldiverna Asien

Att bo i en bungalow ute på vattnet är rena drömmen för de flesta och här i Maldiverna finns de här stugorna på nästan varenda ö.

Maldiverna består av mer än 1100 korallöar, många med perfekta sandstränder men bara drygt en femtedel är bebodd. Det finns också ett 50-tal öar som ägs av hotell och där bara gästerna har tillgång till stränderna. De många korallreven är perfekta för dykning, här finns både färgglada och exotiska fiskar. Om du är väldigt intresserad av dykning är det slöseri med tid att bo på hotell, det går att bo på många av dykbåtarna.

På Maldiverna finns inte bara en, utan två (!) restauranger som ligger under havsytan. Den ena, Ithaa på ön Rangalifinolhu, ligger fem meter under ytan och har bara plats för 14 gäster. Den andra, Subsix, ligger på den privata ön Niyama, och är en lite större gourmetrestaurang som ligger sex meter under ytan.

Västra sidan av Reethi Beach
1 / 9
Strand på Maldivene
2 / 9
Öde strand på Maldiverna
3 / 9
Det här är jag...
4 / 9
Här var vi på en promenad runt ön.
5 / 9
Det är obeskrivligt!
6 / 9