Publicerad 2 maj 2013

De här brittiska stränderna finns med på listan TripAdvisor Traveller´s Choice 2013:

Rhossili Bay – Swansea

Rhossili Bay ligger i ett område med enastående, vackert landskap och fantastisk utsikt. Sandstranden är fem kilometer lång och full av härliga sanddyner. Bland lokalbefolkningen är stranden mer känd som Llangennith Sands. På den södra änden av bukten ligger den lilla tidsvattenön Worm´s Head, och i norra änden ligger Burry Holms. Dessa öar är tillgängliga endast när det är lågvatten.

Woolacombe Beach – Woolacombe

Woolacombe Beach är en cirka fem kilometer lång sandstrand som ligger vid Atlantkusten. Stranden är speciellt populär bland surfare och barnfamiljer. Stranden ägs och drivs av Parkin Estates Ltd och har vunnit flera priser. Dessutom har stranden tilldelats titeln “Storbritannien bästa strand” i “Coast Magazine Awards 2012”.

Porthminster Beach – St. Ives

Porthminster Beach har en av de renaste stränderna i sydvästra England. Stranden har tilldelats den prestigefyllda “Blue Flag awards” och garanterar hög standard. Sanden är gyllene och vattnet turkost, och förutom att erbjuda lata dagar på stranden är platsen en lekplats för både barn och vuxna. Längs med stranden finns trevliga restauranger och kaféer.

Hengistbury Head – Bournemouth

Hengistbury Head-stranden är en fin sandstrand med imponerande klippor. De flesta som besöker Hengistbury Head njuter av vandringar i denna naturligt vackra terräng. På sommaren är sandstränderna det stora dragplåstret för barnfamiljer och par. Området på västra sidan av Hengistbury Head passar perfekt för drakflygning och picnic.

Fistral Beach – Newquay

Fistral Beach, Englands mest kända surfstrand med egen surfskola, är ett hett ställe för Storbritanniens ledande surftävlingar. Fistral är dessutom den perfekta familjestranden och kan erbjuda en förstklassig strandpromenad med faciliteter som butiker, duschar, toaletter, parkering, restauranger och kaféer.

Perranporth Beach – Perranporth

Perranporth Beach är en mycket hundvänlig strand. Förutom hundägare lockar stranden till sig surfare och barnfamiljer. Här finns en naturlig utomhuspool – ett vattenhål som fylls med havsvatten när det är högvatten och som värms upp av solen under dagen. Trots sin storlek kan stranden, speciellt i närheten av staden, bli överbefolkad. Men det finns alltid gott om plats längre bort där du och din handduk ryms.

Saunton Sands Beach – Braunton

Saunton Sands Beach är en idyllisk strand med cirka fem kilometer av fantastisk, gyllene sand. Förutom att vara en familjestrand av världsklass, är Saunton Sands Beach också känd för att vara en av de bästa surfstränderna i landet. Här finns det alltid gott om plats, speciellt vid lågvatten då havet drar sig tillbaka upp till 500 meter och ger mer plats åt glada badgäster.

Här kan du läsa mer om England och hitta allt från billiga flyg till hyrbilar.