Boka en resa med hög puls

Karin
Medlem sedan 2017, besökt 35 länder

Foto: iStock
Foto: iStock
Foto: iStock
Foto: iStock
Foto: iStock
Vi är många som lever ett ganska inrutat liv med stillasittande jobb och alldeles för lite äventyr i vardagen. Vad passar då mer perfekt än en aktiv semester som höjer pulsen ordentligt? Här ger vi dig våra bästa tips.
Publicerad 16 februari 2018

Visst är det härligt att njuta av en bra bok på en paradisstrand i något exotiskt land, men vad gör man när man tröttnat på det? Fler och fler resenärer föredrar att byta ut strandlivet mot en betydligt mer aktiv semester med tuffa och roliga utmaningar som får blodet och adrenalinet att pumpa. Är du en av dem? Här ger vi dig tips på fem olika länder som erbjuder massor av pulshöjande aktiviteter.

Nya Zeeland – adrenalinjunkiens mekka

Få länder i världen har så vackra och mäktiga naturupplevelser som Nya Zeeland. Om du har tid så spendera gärna minst tre veckor i landet. Detta för att hinna se och uppleva så mycket som möjligt av både nord- och sydön. Välj gärna att flyga in till Auckland och hem ifrån Christchurch, eller tvärtom. På det sättet får du ut så mycket som möjligt av din semester. Aktivitetsutbudet är stort på båda öarna men störst runt Queenstown på sydön och Tauponordön. Exempel på vad du kan prova på är att bestiga eller flyga helikopter över glaciärerna Franz Josef eller Fox, att hoppa bungyjump från både broar och torn, fascineras av de lysande maskarna i Waitomo Caves, black- eller white water rafting på flera platser, att segla på öppet hav eller i den vackra fjorden Milford Sound eller att bestiga Auckland Harbour Bridge. Som sagt, möjligheterna är oändliga. Det enda som behövs är ett öppet sinne och ett sug efter pulshöjande aktiviteter.
Läs mer och boka din resa här.

Island – vulkanturer blandat med varma bad

Endast en kort flygresa bort ligger Island med sina vulkaner, varma bad och populära nöjesliv. Redan när man landar på ön fylls man av en pirrande känsla i magen och ett sug efter nya upplevelser och aktiviteter. Här fylls dagarna enkelt med olika äventyr så se till att boka in tillräckligt med dagar för att hinna göra och se allt du tänkt, utan att behöva stressa. Populära aktiviteter är bland annat forsränning, fyrhjulingsturer, fotvandringar, glaciärturer, fisketurer, valskådning, simning, skidåkning och ridturer. Den sistnämnda blir extra minnesvärd ifall du bokar in en tur där du får se vulkanerna från hästryggen och där du får bo på ett av världens mest avsides hotell, Hotel Budir. En riktigt häftig upplevelse. Efter alla dessa aktiviteter är det nästan ett måste att glida ner i en utomhusbassäng uppvärmd av geotermisk värme, där den Blå Lagunen är den mest kända.
Läs mer och boka din resa här.

Sydafrika – salta hajbad och rytande lejon

Sydafrika är ett spännande land med höga berg, en mäktig kustlinje, vackra nationalparker, spännande safariturer, vingårdar, fina stränder och otroligt många aktiviteter att välja mellan. Här kan du spendera timmar eller dagar åt att vandra i vildmarken, alternativt upptäcka naturen från hästryggen eller en mountainbike. Föredrar du vattenaktiviteter är landet välkänt för sin surfing. Kan du inte surfa än finns det kurser, eller så kan du hålla dig till boogie-boarding och body-surfing som är betydligt enklare. Även windsurfing, white water rafting, fiske, snorkling, dykning och segling är populärt här. Vill du höja pulsen ytterligare måste du prova på att dyka med hajar. En häftigare adrenalinkick än så är svår att hitta. Gillar du djur är ett safariäventyr ett måste, och för dig som inte är höjdrädd rekommenderas en tur med luftballong, fallskärmshopp eller bergsklättring. Sydafrika har dessutom väldigt bra golfbanor, fina vingårdar och den välkända Garden Route. Garden Route är ett område som sträcker sig längs Sydafrikas södra kust från Mossel Bay till Port Elizabeth.
Läs mer och boka din resa här.

Costa Rica – med zip line över trädtopparna och sagolika vattenfall

Costa Rica har länge varit ett populärt resmål bland folk som gillar en aktiv semester. Att man dessutom kan kombinera alla aktiviteter med spännande kultur och vackra stränder är ett stort plus. Förutom vackra stränder och en exotisk djungel erbjuder landet massor av pulshöjande aktiviteter. Vad sägs om att susa fram över trädtopparna med en zip line, att kasta dig ut från vackra vattenfall, surfa och paddla kajak på öppet hav eller att prova på rafting? Passar inte det kan du välja att bestiga vulkaner, ta en ridtur på stranden, vandra i regnskogen eller följa med på en avkopplande katamarantur. Bästa sättet att avsluta en fartfylld dag på är att ta ett dopp i någon av alla varma källor. Oavsett vem du är eller vad du gillar finns det alltid massor av aktiviteter att fylla och förgylla dagen med. Vilken aktivitet blir din favorit?
Läs mer och boka din resa här.

Norge – ett grannland med många adrenalinkickar

Säga vad man vill om vårt kära grannland i väst men vackert är det och norrmännen är kända över hela världen för att inte ligga på sofflocket och slappa dagarna i ända. Många norrmän gillar att gå på tur och har ofta även en hytte på fjället där de spenderar tid med att till exempel åka skidor. Förutom skidåkning, både utför och längd, finns aktiviteter som vildmarkssafari, dykning, grottbesök, glaciärvandringar, drakflygningar, forsränning, kanot och turer med hundsläde. Många aktiviteter utövas i området kring Voss, men hela landet bjuder på adrenalinkickar. Vandra och se norrskenet uppe i Tromsö, paddla kajak i Lysefjorden eller vandra upp till den imponerande klippformationen Preikestolen. Härifrån utlovas en makalös utsikt. En av de häftigaste upplevelserna du kan vara med om är att delta i en späckhuggar- och valsafari i området runt Lofoten.
Läs mer och boka din resa här.


Erbjudanden - Äventyr