Publicerad 17 augusti 2014

Gran Canaria är det mest populära resmålet på Kanarieöarna och här spenderar vi svenskar gärna en vecka under vintern. Här finns milslånga sandstränder som passar perfekt för din sol- och badsemester. Vi har valt ut populära men billiga charterhotell för dig som vill ha sol, men samtidigt få en prisvärd semester.

Servatur Green Beach, Arguineguin

På det här populära lägenhetshotellet vid havet utanför Arguineguin bor du som reser utan barn riktigt bra. Poolområdet är vackert med uppvärmd pool vintertid, solterrass och poolbar. Vill du även uppleva salta bad så ligger den fina stranden Anfi Beach tjugo minuter bort till fots. Under vinterhalvåret har hotellets populära à la carte-restaurang och bar öppet. Det finns flera olika lägenhetstyper med enklare köksutrustning och pentry.
- Mer information och priser

Castillo Playa, Las Palmas

Det här prisvärda och omtyckta lägenhetshotellet ligger med bästa läge på Las Canteras-stranden. Perfekt då hotellet inte har någon egen pool, utan här njuter du av solen på en skön solterrass på taket. Lägenheterna är enkla och i äldre stil med pentry och balkong. Du har även nära till ortens bästa shopping, Santa Catalina-parken och många trevliga restauranger om du känner för att äta någon av måltiderna ute.
- Mer information och priser

Miriam, Puerto Rico

På det här familjeägda lägenhetshotellet bor du högt upp i en dalgång i södra delen av Puerto Rico. Utsikten från poolen och solterrassen är underbar, härifrån ser du dalgången, hamnen och havet. I poolbaren kan du köpa dricka, snacks och enklare rätter. Du bor i prisvärda och enkelt utrustade lägenheter med barkök och balkong eller markterrass. Både stranden och centrum ligger ungefär 800 meter bort och går att nå efter en lite längre promenad.
- Mer information och priser

Don Pedro, Playa del Ingles

Det här hemtrevliga hotellet är familjeägt och populärt hos framförallt barnfamiljer. Hotellet är byggt av stenar som slipats runda av havet och ligger som en hästsko runt ett mysigt poolområde med uppvärmd pool och barnpool. Familjen bor i fräscha två- eller trerumslägenheter med minikök och balkong eller terrass. Både strand, restauranger och livsmedelbutik ligger på promenadavstånd ungefär 300 meter bort.
- Mer information och priser

Suite Hotel Jardin Dorado, Maspalomas

På det här hotellet mitt på golfbanan i Maspalomas bor både golfare och badsugna riktigt bra. Poolområdet är stort och består av två pooler som vintertid är uppvärmda. Föredrar du sand mellan tårna så går det gratisbussar till stränderna i Maspalomas och Playa del Ingles. Du kan även koppla av med en skön massage eller ta del av bordtennis, tennis och squash. Hotellet har en restaurang med både buffé och à la carte och vill du ha det extra bekvämt går det att boka till all inclusive. Välj att bo i svit eller en välutrustad tvårumslägenhet.
- Mer information och priser

Cordial Mogan Valle, Puerto de Mogán

Här bor du på ett fint och barnvänligt hotell vid ett lugnt läge i Puerto de Mogán. Det finns tre poolområden att välja mellan så stor som liten lär stilla sitt badbehov i någon av poolerna. Tre av dem är dessutom uppvärmda under vintern. Du kan även koppla av med en spabehandling eller aktivera dig med gym, tennis och biljard. Hotellet har restaurang med bufféutbud, à la carte och snackbar med lunch. Du bor i moderna och välutrustade lägenheter med pentry och balkong.
- Mer information och priser

Parquemar bungalower, Playa del Inglés

På det här hotellet bor du centralt i Playa del Inglés nära både butiker och restauranger. De två bungalowhusen ligger i en oasliknande trädgård, här finns även ett poolområde med både vuxen- och barnpool. Vill du bada i havet är det drygt en kilometer till närmaste strand. Du kan bo i fräscha två- och trerumsbungalower eller enrumslägenhet med pentry.
- Mer information och priser

Miami Beach bungalower, San Agustin

Här bor du i direkt anslutning till strandpromenaden i San Agustin, i trevliga radhusbungalower med pentrykök och terrass. Bungalowerna är delvis i etage och alla har en egen uteplats, perfekt om du vill ha en känsla av privatboende. Det finns gemensam pool för den som vill svalka sig och en skön solterrass. På lagom promenadavstånd hittar du ortens butiker, barer och restauranger.
- Mer information och priser

I Reseguidens jämförelsetjänst hittar du fler resor:
- Populära charterhotell på Gran Canaria – under 3000 kronor
- Populära charterhotell på Gran Canaria – under 4000 kronor