Bästa Full Moon festerna 2018

Nina
Medlem sedan 2015, besökt 28 länder

Foto: iStock
Glöm Full Moon Party på den thailändska ön Koh Phangan - världens mest kända Full Moon Party. Här listar vi 5 mer okända och spännande Full Moon fester du borde satsa år 2018.
Publicerad 23 november 2017

Magnetic Island, Australien

En gång i månaden arrangeras Australien enda Full Moon Party på Magnetic Island - 20 minuter med färja från Townsville på landets nordöstra kusten. Traditionen startades 2004 av Australienare som ville återskapa de magiska vibbarna som de hade upplevt på Bali och i Thailand. Här spelar allt från lokala till internationella DJs, och festen är känd som Australiens mest ikoniska utomhusfestival. Full Moon festen lockar mellan 2000-3000 personer, där kan du sippa drinkar i hinkar, titta på eld uppträdanden, täcka dig själv med kroppsfärg och festa på stranden tills solen går upp.
Hitta flyg till Brisbane.

Montanita, Ecuador

Denna charmiga lilla strandby i Ecuador är alltid redo för fest, men det är speciellt när fullmånan visar sig en gång i månaden som backpackers vallfärdar till stranden vid Kumara Hostel för att uppleva ett riktig Full Moon Party. Det är unga, bohemiska vibes som råder under fullmånen, där du festar tills solnedgången och spenderar dagen därpå vid stranden bland surfare och soldyrkare.
Hitta flyg till Ecuador.

Zanzibar, Tanzania

Full Moon Partyt på Kendwa Beach är fortfarande långt ifrån att få samma kommersiella rykte som Thailand har fått. Festen äger rum en gång i månaden på Kendwa Rocks, som är ett lokalt hotell med restaurang och bar på norra sidan av ön. Ryktet säger att det ibland också brinner en jättestaty av Burning Man (en berömd festival i Nevada öknen). Festerna på denna stranden började redan 1996, och var ursprungligen samlingsplats för olika trum- och dansgrupper. Så småningom har det utvecklats till en stor dansfest som håller på hela natten, vilket lockar både locals och backpackers.
Hitta flyg till Zanzibar.

Boracay, Filippinerna

Varje månad hålls Full Moon Party och Black Moon Party i Boracay - mer specifikt på Area 51, som är känt för att vara den enda underjordiska festscenen på ön. Här kan du förvänta dig drinkar, matstånd, DJs från hela världen, trumslagare och elddans som håller på från 11 på kvällen tills solen stiger. Ca. 400-500 gäster deltar i festen varje månad.
Hitta flyg till Manila.

Goa, Indien

Goa har sedan 1960-talet varit känt som en plats för hippies och avslappnat strandliv, och är särskilt populärt bland backpackers och yogis. Varje fullmåne samlas resande och lokalbefolkningen vid strandbarerna vid Anjuna Beach, och under natten flyttar festen till stranden. Denna strand är enorm och har kristallblått vatten och vit sand.
Hitta flyg till Goa.


Erbjudanden - Backpacking & Äventyr