Bangkok – kaotiskt och förtjusande

Maria
Medlem sedan 2007

Foto: travelgirl78, medlem sedan 2007
Foto: ingridhell, medlem sedan 2007
Foto: tiniwini, medlem sedan 2006
Bangkok är staden där många spenderar en dag eller två. Antingen på väg till badorten eller som sista stopp innan hemresan – eller både och. För många betyder dessa dagar en sak: shopping!
Publicerad 23 augusti 2008

Ett besök i Bangkok kan vara en skräckblandad förtjusning. Trafikkaos och avgaser blandas med människor i gränder, på torg och marknader. I stekande hetta. Men älskar du shopping, ja då älskar du nog också Bangkok!

Gallerior och varuhus

Många hittar sitt shoppingparadis mellan Siam Square och Cental World Plaza där gigantiska gallerier tornar upp sig. Gaysorn och Siam Paragon är galleriorna för dig som är ute efter riktig lyx. Bara ett stenkast därifrån, i korsningen Rama I och Phaya Thai ligger det alldeles utomordentliga varuhuset Mah Boon Krong Center – mer känt som MBK. Här hittar du hundratals små och prisvärda butiker i sex olika våningsplan. När benen inte orkar mer finns det en sjunde våning byggt enbart för nöje; sjunk ner i en biosoffa, spela arkadspel eller hyr ett eget litet karaokebås.

Andra gallerior som kan vara värda att ha i minnet är The Emporium – ett av stadens lyxigaste varuhus på Sukhumvit Soi 24, Oriental Plaza – lyxmode, smycken och artefakter på 301 Charoekrung 38 New Road samt Pantip Plaza – fem våningar fulla med elektronik på 4 Rajdamri Road.

Marknader

En shoppingtur till Bangkok är inte komplett utan ett besök till några av stadens många marknader. Helgmarknaden Chatuchak Market med sina 15 000 stånd, 142 000 kvadratmeter och 300 000 besökare dagligen är inte bara störst i Thailand utan troligen i världen. Här finns allt man kan köpa för pengar – letar du efter något speciellt så finns det med största sannolikhet här.

Andra marknader som är väl värda ett besök är Khao San Road – den klassiska backpackergatan som aldrig tystnar. Här finns allt från piratkopior till thailändska designerkläder. Hit vallfärdar unga och gamla resenärer för att bo billigt och hitta nya vänner – ett måste när du besöker Bangkok. Pratunam Market i korsningen av Ratchaprarop Road och Petchaburi är enligt många stadens bästa när det gäller billiga kläder. Här är det öppet dygnet runt. Floating Market några mil utanför stadskärnan är nuförtiden mer en turistfälla än en bra marknad, men den kaotiska flodmarknaden är ändå värd ett besök för upplevelsens skull.

Medlemsbloggar om shopping i Bangkok


Legusta berättar om Siam Paragon

– Varje besökare ska kunna känna sig som en äkta V.I.P. 40 specialdrillade shoppingassistenter, alla med goda språkkunskaper, står redo att informera om just det du söker. På första våningen står extrema bilar på rad; Lamborghini, Ferrari och Porsche trängs med andra fartåk som Lotus, Maserati, Jaguar och Bugatti. För den modemedvetna sticker märken som Hermès, Jimmy Choo och Versace ut med sina väl tilltagna priser. Men här finns också prisvänligare märken som Zara. På bottenvåningen finns också Siam Ocean World, Asien största saltvattens akvarium. Läs hela bloggen här

Pysen73 berättar om Chatuchak Market

– Väl innanför grindarna inser jag att marknaden är enorm, för att inte säga gigantisk! Jag inser att den är allt det som jag hoppats på och mycket mer. Det är rena rama julafton! Sambon är inte lika lycklig…
Jag bestämmer att vi ska gå gränd upp och gränd ner med start från ena sidan. Så att vi inte missar något. Efter en timme när vi tittar på kartan över området inser vi att vi inte ens avverkat en bråkdel. Sambon bestämmer att vi endast ska ta de lite större gränderna, att vi omöjligt kan titta på varenda pryl… Lite motvilligt håller jag med.
Läs hela bloggen här

Flyg till Bangkok:

Om Bangkok Thailand, Asien

Nattliv
Nöjesliv
Prisvärt
Shopping
Storstad

Bangkok kallas av thailändarna för ”änglarnas stad”, en kanske inte helt felaktig benämning av den myllrande miljonstaden som erbjuder allt mellan himmel och jord.

Bangkok är beläget fyra mil norr om Thailandviken och staden erbjuder allt från kultur och historia till shopping och fina restauranger. Oavsett storlek på ens plånbok, här finns något för alla! Du tar dig enkelt runt i staden genom Skytrain, tuk-tuk eller taxi. För den kulturintresserade finns över 400 tempel att besöka, ett av de populäraste är Wat Pho och här finns också den vilande Buddahn, helt gjord av guld. Ytterligare två stora sevärdheter är Smaragdpalatset Wat Phra Kaew och Grand Palace som bör stå överst på varje turists lista av sevärdheter.

För den som vill ägna några timmar åt shopping finns stort urval, Siam Center och MBK Center är populärt bland turister tack vare dess breda utbud och låga priser. Är du ute efter lyxvaror är snarare ett besök på The Emporium att föredra.

Bangkok har sitt eget Chinatown och här finns den ökända Nakhon Kasem, tjuvarnas marknad, som säljer alla typer av begagnat gods. Kvarteret har också mängder av restauranger och atmosfären bjuder på en upplevelse i sig. Tröttnar du på tempo och rundvandring kan du besöka Lumpini parken, den gröna oasen mitt i staden. Köp med god mat från någon av marknaderna och ha picknick i skuggan av träden.