Att göra i Berlin

Louisenilsson92
Medlem sedan 2017, besökt 20 länder

Foto: i Stock
Spendera några dagar i Berlin, här finns mängder att se och uppleva. Vi har samlat ihop 5 olika tips på vad du kan hitta på beroende på intresse!
Publicerad 10 september 2018

1. Upptäck Berlin på cykel!

Cykelsightseeing är ett populärt fenomen i Berlin.
För att få en överblick över staden är det bra att på ett enkelt sätt se hur staden är uppbyggd. Fördelen med cykel istället för buss, ser du den där restaurangen du gärna vill äta på, caféet du vill besöka eller museumet du inte trodde fanns så kan du stanna till utan problem.
Sen finns det såklart också guidade cykelturer.

Hyr din cykel här

2. Besök ett Currywurst museum

Wurst i mängder, det lovar vi dig att det finns gott om i Tyskland och Berlin. Currywursten härstammar från Berlin och är en snabbmatsrätt som serveras med pommes, majonäs och ketchup. För dig som är en riktigt currywurst fantast, besök curry wurst-museet.

Här finns en app där du kan hitta din närmsta currywurst

3. Besök Sachenhausen

Koncentrationslägret ligger cirka 30km norr om Berlin. Lägret i Sachsenhausen var verksamt som koncentrationsläger i nästan nio år. Vi rekommenderar att gå en guidad tur.

Boka er guidade tur här

4. Julmarknad i Berlin

Gendarmenmarkt anses vara den vackraste och mest populära. Men också Charlottenburg anses vara en av de finaste julmarknaderna med det vackra slottet i bakgrunden. Julmarknaderna sätter igång i slutet av november till slutet av december.

Boka ditt flyg till Berlin

5. Berlinmuren

För 25 år sedan var Berlin en delad stad. Tiden runt murens fall var en stor glädje för alla i Östberlin där man levde som om tiden stått stilla och under ständig bevakning. Nu pryds den del som är kvar av Berlinmuren, hela 1.3 kilometer med konst.

Flyg till Berlin »
Hotell i Berlin »Från Sverige till Berlin

Om Berlin Tyskland, Europa

Arkitektur
Historia
Konst
Nattliv
Nöjespark
Storstad
Weekend

Berlin är den urbana och hippa staden som aldrig sover. Med ett rikt klubbliv, historiska kvarlämningar, ett antal museer och bra shopping finns det något för alla i den här tyska metropolen.

Att Berlin erbjuder något för alla åldrar, stilar och smaker är det ingen tvekan om. Besökare tar sig gärna till de trendiga gatorna i Kreuzberg, där de kan betrakta gamla vackra hus, besöka marknaden Tuerkenmarkt eller strosa omkring bland caféer och små butiker. I Kreuzkölln – området mellan Kreuzberg och Neukölln – hittar du många gemytliga barer.

Berlinmuren är ett måste för den som besöker staden. Idag finns det inte så mycket kvar av den mur som en gång delade staden i öst och väst, men den är ett viktigt historiskt monument. Besök också East Side Gallery som ligger där och på museet Sammlung Boros kan du njuta av modern konst. Den som vill ha mer historia kan besöka koncentrationslägret Sachsenhausen, beläget ungefär en halvtimmes tågresa norr om staden. Du som söker något mer lättsmält kan du slappna av i någon av stadens parker, förslagsvis Volkspark Friedrichshain, där det också finns lekparker, dammar, mysiga caféer och lummiga skogsområden. Känn historiens närvaro i trendiga Berlin.

Kväll vid Brandenburger Tor
1 / 34
2 / 34
3 / 34
Checkpoint Charlie
5 / 34
Gamla Riksdagshuset
6 / 34
på gräsmattan framför riksdagshuset
7 / 34
Brandenburger Tor
14 / 34
Höst i Tiergarten
15 / 34
East Side Gallery
19 / 34
Schloss Charlottenburg
26 / 34
Vegetarisk korv
27 / 34
Ockuperat i Öst
28 / 34
Holocaust Mahnmal
29 / 34
Utsikt över Berlin
30 / 34
Bebelplatz i Berlin
31 / 34
Utsikt från Tv-tornet
32 / 34