Publicerad 23 oktober 2013

Den här gången var “Strandlyx” temat för Månadens guide, där du som medlem på Reseguiden.se hade chansen att skriva om din paradisstrand. Samtliga 18 bidrag uppfyller våra önskningar med råge och det har aldrig varit så svårt att välja. Tillslut kom vi i juryn fram till att Annikas guide Long Beach - en kärleksförklaring är den vi gillar allra bäst. Vi belönar Annika med ett resebidrag på 10 000 kronor. Vi blev överraskade över att många lyckats så bra med att dela med sig av känslan i både text och bild. Som ett litet tecken på vår glädje skickar vi även en Trisslott per bidrag till de resterande medlemmarna som fick sina strandguider publicerade.

Månadens guide

Strandtemat var en bra anledning till att Annika fick drömma sig tillbaka till “sin” strand i Thailand - en strand hon blev kär i vid första ögonkastet. Annika kallar sig “Aniika” här på Reseguiden.se och är en äventyrare som besökt 44 länder. Hennes största intresse är att resa och hon har många drömresor kvar att göra.

Juryns motivering
”Efter att ha läst många levande beskrivningar på härliga stränder och smultronställen föll vi till slut för Annikas guide om Long Beach i Thailand. Annika fångar den härliga strandkänslan, skapar ett ressug och lyckas beskriva det unika, trots att Long Beach är en välkänd strand för många svenskar. Hon kombinerar strandbeskrivningar med tips och praktisk information som de flesta resenärer kan ha nytta av. Guidens innehåll är komplett med alla de delar vi efterfrågar i en Reseguiden-guide".

Grattis “Aniika”, hur känns det att bli belönad med ett resebidrag?
Det är det bästa som har hänt på länge, jag är precis hur glad som helst! Jag lider av en ständig resfeber, och ett resebidrag är det ultimata botemedlet.

Vad fick dig att välja Long Beach, Thailand, som bästa strandlyx?
Det kändes som en självklarhet för mig att välja Long Beach som bästa strandlyx. Long Beach blev mitt andra hem under det halvår jag bodde på Koh Lanta tillsammans med min familj. Det var på Long Beach jag spenderade flertalet av dygnets timmar, och jag älskade varenda stund!

Har du redan nu några planer på vad du ska använda resebidraget till?
Jag och maken har redan börjat kika på alternativ till en resa inom kort. Vi har två barn på 3 och 5 år, så vi försöker hitta något som passar hela familjen. Just nu lutar det åt Kap Verde.

Vilken är din absoluta drömresa?
Åh, det är svårt att välja - det finns många drömresor! Men, det vore fantastiskt att få uppleva en vandringsresa i Patagonien, Chile.

Läs Annikas guide: Long Beach - en kärleksförklaring >>

Bonusbidraget i Månadens guide

Vi säger även grattis till Rebecca, alias “Beccus” som får Reseguidens Bonusbidrag på 2 000 kronor då hennes guide om Corn Islands fick flest gilla på Facebook.

Läs Rebeccas guide: Upptäck ett orört karibiskt paradis >>

Tack för att du deltog

Tack till alla som bidrog med sina resor i Månadens guide. Bidragen kommer att inspirera andra till att resa ännu mer. Har du också gjort en grym resa? Innan jul kommer ett nytt tema för Månadens guide, så håll utkik.

Här på Reseguiden.se hittar du guider till hela världen.