Alla sommarens resor till Mallorca

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

Foto: iStock
Njut av livet och omgivningarna i pittoreska Port de Andratx, dansa på borden i Magaluf eller kramas med Lollo & Bernie i Alcudia. Mallorca passar dig, oavsett vilka behov eller önskemål du har.
Publicerad 31 maj 2017

Mindre än fyra timmar bort hittar du vita sandstränder, turkost vatten, tapas, sangria och värme. Ta med mamma eller bästisarna på en mysig vecka i Palma eller i de närliggande orterna strax utanför. Vill du hellre resa med familjen finns oändligt många barnvänliga hotell och stränder att välja mellan. Även kärleksparet som önskar avskildhet och lyxigare mat hittar sin oas här. Har du ännu inte bokat sommarens eller sensommarens resa ger vi dig här alla charterresor som finns kvar till Mallorca. Priserna gäller för resor med avresa mellan 15 juli och 30 september.

Här kan du även se alla sista minuten-resor till Mallorca.


Jämför alla resor

Om Mallorca Spanien, Europa

Barnvänligt
Lyx
Natur
Sandstrand
Shopping
Sol & bad

Mallorca hittar du allt du behöver för en perfekt solresa. Här finns mängder av bra stränder, restauranger och både nöjesparker, vattenland och museer.

Trots att Mallorca bara är 11 mil som störst så finns det dussintals små och stora städer och badorter. De bästa strandområdena finns i nordöstra delen av ön där du kan bo på resmål som Puerto de Pollensa, Alcudia, Playa de Muro, Can Picafort och Cala Mesquida. I sydvästra delen av Mallorca ligger den kända partystaden Magaluf och huvudstaden Palma de Mallorca.

Delar av ön är mycket bergig och perfekt för en utflykt med bil, cykel, buss eller till fots. Vid de stora badorterna finns det massor av aktiviteter, först och främst olika vattensporter men även gokartbanor, djurparker och vattenparker.

En av Mallorcas märkligaste ruiner ligger i staden Son Servera på östkusten. Här finns ytterväggarna till en kyrka som påbörjades men aldrig blev klar. Arkitekten bakom bygget av Eglésia Nova, ”nya kyrkan”, var Joan Rubió Bellver som bland annat jobbade med den mer berömde Antoni Gaudí. Ruinen är oftast upplyst och man håller ofta konserter här.

3,5tim
Flygtid från Stockholm
3 / 17
Thinkstock
4 / 17
Thinkstock
Utsikt från hotellrummet
5 / 17
Stranden i Alcudia
7 / 17
En dag på stranden
8 / 17
Katmandu Huset upp och ner
10 / 17
Apelsiner, Café Sa Fonda
15 / 17
Väggprydnader
16 / 17